Vatanen is MAD!

Morjens pällit!

Nyt sain lopeteltua hommat tuntia aikaisemmin kun normaalisti ja ajattelin tämän hetken käyttää blogin päivittämiseen, sitten taas juostaan peräsuoli pitkällä treeneille, sit syödään ja sen jälkeen nukkumaan 🙂

10486832_10152205122309033_1434072207_n

Nii mistäs moinen kiire sitten? kö? Vai mitenkä? Noh tuota… Ennen pt hommia tein useiden vuosien ajan putkisaneeraus töitä ja nytten ne keljut mulle soitti mulle että kiinnostaisko tulla kesäksi takaisin niihin hommiin kun olis miesvajausta työmailla. No mä tossa talvella funtsin asiaa ja ajattelin että kesäksi kuitenkin hiljelee sen verran nuo pt hommat että kerkeen tekemään myös saneeraushommat siinä sivussa.. Noh, tuota… Ei ne pt hommat mihinkään hiljentyny vaan melkeimpä vaan vauhti kiihtyi kesää kohti, ja sitten voitte päätellä loput. 05.30-16.00 viemäreitten kimpussa, sen jälkeen omat treenit about 2h ja siihen päälle asiakkaat + ohjelmien sunnittelut ja muut setit, nukkumaan sitten jo 22-23 välissä että saa anaboliset unet 🙂 Melkein jo vähän alkaa hengitystä ahistamaan tälläinen 🙂

No se niistä sitten.. Oli mulla asiaakin! 

Vatanen tulee ja talloo taas muiden varpaille, pitäkää tuolin käsinojista kiinni, nyt mennään! 🙂

TIEDÄTTEKÖ MIKÄ MUA OTTAA PÄÄHÄN NIIN ETTÄ ALKAA KORVIEN VÄLISSÄ KIEHUMAAN!! No lihavat lapset, tai siis ei tietty ne lapset vaan niiden vanhemmat.

Aikuinen ihminen on aikuinen ihminen ja saa päättää miltä näyttää, miten pukeutuu ja mitä aamulla suuhunsa työntää mutta herraisä!! Älkää tehkö sitä samaa karhunpalvelusta lapsillenne! Ja ennekuin taas menette sinne pakastimelle hakemaan sitä herne/maissi/paprika pussia ja alatte vetämään niitä nenäänne niin kuunnelkaa hetki, ja vetäkää vasta sitten.. Nimittäin pussillinen herneitä nenässä on vaikaa lukee Vatasen blogia 🙂

On toki olemassa tapauksia jossa lapsen ylipaino johtuu esim sairaudesta tai muusta tekijästä johon vanhemmilla ei ole vaikutusvaltaa, mutta sitä on turha kenenkään väittää etteikö YLIVOIMAISESTI suurinosa johdu perheen omista ruokailutottumuksista. On varmaan myös sinullekkin aika tuttunäky jossa lihava isä, pullukka äiti ja perheen kaksi reilusti ylipainoista lasta tallustaa kaupungilla menemään ja aika monesti tapaamme saman perheen mc donaldsin tiskiltä.

aidit_etu091112STL_rb

Mun tekee pahaa kattoo sellasta KOSKA EI NIILLÄ LAPSILLA OLE OSAA EIKÄ ARPAA SIIHEN HOMMAAN, vaan vanhemmathan ne päättä mitä ja milloin syödään, ei monelle 10 vuotiaalle varmaan tule mieleen alkaa diettaamaan tai suunnittelemaan terveellisempää ruokavaliota, KOSKA HÄN ON LAPSI JA TÄYSIN KYKENEMÄTÖN HUOLEHTIMAAN ITSESTÄÄN.

Lapsuudella on AIKA TODELLA iso merkitys siihen minkälainen ihminen susta tulee ”isompana”, jos nyt satut olemaan vähän isompi kuin muut niin aika helposti voi joutua esim kiusaamisen uhriksi ja tästä voi jäädä pienen ihmisen sydämmeen hyvin iso naarmu. Myös ylipainolla on suuri merkistys terveyteen. Älä ota riskiä että lapsesi elämästä tulee kurjaa vain omien ruokalutottumuksien takia..

Ja kuten aiemmin sanoin, ne äiti ja isä saa olla ihan rauhassa minkä kokoisia haluavata, mutta voisivat miettiä lapsiensa parasta ja tarjota heille terveellisempi ja parempi elämä.. Nyt joku mussuttaa että mikä parempi elämä muka??? No pistetään riviin 13 000 lihavaa ja kysytään ovatko tyytyväisiä ulkomuotoonsa niin mä jotenkin veikkaisin että jos vastaus ei ole 100% tyytymättömyys niin sitten se on vahintään 99%.

motivational-poster-mcdonalds-fat-kid-flubber

Mitäs jos aikuiset ei tiedäkkään oikeanlaisesta ravitsemuksesta mitään? NO MITEN OLIS ETTÄ SIITÄ OTETTAIS SITTEN SELVÄÄ, kun kerran on lapsikin päätetty tähän maailmaan tehdä.

Ja ne ketkä luulevat vain omistavan isot luut tai sitten että lihavuus kulkee suvussa niin imekää nyt hyvänen aika parsaa. KENELLEKKÄÄN se rasva ei hyppää puskasta kimppuun vaan kyllä se pitää niellä kurkusta alas ennenkuin se jämähtää vyötärölle (luetaan laskusta pois diagonsoidut sairaudet, joita niitäkin HYVIN marginaalinen määrä). Jos olet ylipainoinen niin syy löytyy 99% sun ruokavaliosta tai elämäntyylistä, jos olet hankkimassa lapsia niin hanki ensin tietoa oikeanlaisesta ravitsemuksesta.

Mut joo mistä mä mitään tietäsin, itekkin oon lihava lapsi mut tää ei oo mun vanhempien vika vaan ihan ikioma 🙂

Vatanen on puhunut, nyt saa kivittää!

Facebook <– Painakaa ”tykkään” nappulaa, kiitoos!

Youtube <– Painakaa ”tilaa” nappulaa, kiitoos!

Kotisivut <– Painakaa mitä nappulaa vaan, kiitoos!

Instagramista löydätte nimellä @ptvatanen

PT Vatanen

Vuonna 1990 rakas äitini ponnisti minut ulos kohdustaan ja siitä lähtien olen ollut ihmisten harmina vähän sielä sun täällä. Kotoisin olen itärajalta, pienen pienestä kylästä nimeltään Tuupovaara. Asia johti toiseen ja toinen taas kolmanteen ja nykyään vaikutan etelä-suomessa. Vuonna -08 astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille ja sille tielle sitten jäinkin. Ensin se oli vain ajan kulutusta, sitten se muuttui harrastukseksi, siitä elämäntavaksi ja tänä päivän teen elantonikin salilla, aika kätevää.. :) Ystävieni painostuksesta lähti ajatus kisaamisesta, ja muutenhan sitä ei tule tehtyä ellei kovaan ääneen huutele kylillä. 2017 vuonna PT Vatanen seisoo pienen pienissä pikkuhousuissa muitten puolialastomien miehien kanssa vierekkäin kisalavalla, katsotaan kuinka käy! Joten pysyhhän kanavilla!

33 vastausta artikkeliin “Vatanen is MAD!”

 1. Hemmetin hyvä pointti! Tuntuu että nykyään osa vanhemmista ovat niin laiskoja etteivät viitsi tehdä kunnon ruokaa lapsille vaan helpompi tunkee ne mäkkäriin ja jälkkäriksi saarioisten pizzoja.

  • Mä olen käsittänyt että suht tervejärkinen vanhempi haluaa lapselleen aina parasta, jonkun täytyy mennä vikaan jos tuputetaan samaa ravintoa lapselle jolla on itselleen kerännyt huomattavan määrän ylipainoa. Johtuuko sitten laiskuudesta taikka tietämättömyydestä, mene ja tiedä..

  • Halusin tähän kommentoida, ennen kuin syyllistät kaikkien lihavien lapsien vanhemmat.
   Olin itse lihava lapsi. Kaikki muut perheessäni ja sisarukset ovat aina olleet hoikkia, itse satuin vain olemaan varustettu loppumattomalla ruokahalulla ja kookkaammalla rakenteella. Söin kaiken minkä löysin. Vanhempani yrittivät tietysti järkeistää ruokailuani, mutta kyllä tässä maailmassa on sen verran ruokaa tarjolla, että lapsi siihen haluteasaan käsiksi pääsee. Kävin kavereilla syömässä jne. Ärsyttää vieläkin, että vanhempiani on aikoinaan syyllistetty asiasta. Enemmän olen traumatisoitunut siitä että hoitopaikassa sisarukset saivat karkkia ja minulle tarjottiin porkkanaa.

   Teininä tämän ja koulukiusaamisen seurauksena aloin laihduttaa rankasti ja tietäähän sen kuinka siinä käy. Siitä mitä tästä seurasi kärsin edelleen.
   olen tosi onnellinen että vanhempani ovat aina tukeneet liikuntaharrastuksiani, ja juuri liikunnan avulla olenkin saanut terveyteni ja painoni hallintaan, vaikka isokokoinen olen edelleen! Vanhempani eivät tästä ole mitään krediittiä koskaan, vaikka ovat aina tukeneet.

   jotenkin särähti niin pahasti korvaan tämä teksti, vaikk tykkään muuten sun tyylistä ja blogista paljon!

   ihmiset ja lapset oikeesti on niin erilaisia ja jotenkin epäilen näitä tilastoja että lihavasta lapsesta tulee lihava aikuinen, koska melkeen kaikki tuntemani lihavat lapset ovat kasvaneet sopusuhtaisiksi aikuisiksi.

   • Morjens ekku!

    En missään nimessä tarkoittanut että olen vihainen kaikille lihavien lapsien vanhemmille, VAIN ja ainostaan niille ketkä tekevät asian täysin tietoisesti ja opettavat lapsilleen epäterveelliset ruokailutottumukset joilla ovat omat liikakilot kasanneet.

    Pesin käteni muista tapauksista täysin blogin tekstissä ”On toki olemassa tapauksia jossa lapsen ylipaino johtuu esim sairaudesta tai muusta tekijästä johon vanhemmilla ei ole vaikutusvaltaa, mutta sitä on turha kenenkään väittää etteikö YLIVOIMAISESTI suurinosa johdu perheen omista ruokailutottumuksista.”

    Kuten sinun tapaus on sellainen jossa vanhemmillasi ei ollut vaikutusvaltaa kun ei lasta voi kellariin lukita.

    Kiitos palautteesta! Tänne saa laittaa ruusuja ja risuja ja kaikki otetaan avosylin vastaan 🙂

 2. Vatanen on puhunut asiaa 🙂 Eikun vaan pihviä naamariin!

 3. Pakko kivit… 😀 KOMMENTOIDA!
  Itse olin juniorina(6-12)vuotiaana aika pönäkkä, suoraan sanottuna läski! Sitten, kun ikää alkoi olemaan 10-12, se alkoi vaikuttamaan todella paljon itsetuntoon, eikä kesäisin tehnyt enää mieli rannalle kavereitten kanssa edellemainitusta syystä. Siinäpä sitten mietit kesäisin, mitä tekisit, kun et yksinkertaisesti iljennyt mennä rannalle kuuntelemaan sitä pilkkaamista ja haukkumista ja yksinhän sitä jäätiin… Sitten tuossa 14 vuotiaana alkoi kiinnostamaan keihäänheitto, josta sitten ei tullut lasta eikä paskaa 😀 Sain sitten kummilta ensimmäisen BODY-lehteni ja ajauduin punttisalille ja sillä tiellä ollaan edelleen. 🙂 (ikää vasta tosin vajaa 17).
  Ihan oikeasti vanhemmat katsokaa edes vähän, mitä lapsillenne syötätte! Lapsi joutuu kärsimään ylipainostaan ennemmin tai myöhemmin, se on fakta se! Ja se, että lapsena joutuu kuuntelemaan läskiksi, yms. haukkumista jättää se arvet jokaiseen, joka sen joutuu kokemaan ja se vaivaa lopun elämää, vaikka miten luulisit päässeesi yli!

  • Antaa kivien lentää, Vatanen ei tipu 😀

   Mukava saada henk.koht kokemuksia asiasta! Lapsena saadut kolhut vaikuttaa pitkälle elämää vaikkei sitä itse edes tiedostaisi. Nyt alkaa ritsallakin olemaan vähän erillainen kehonkoostumus, jatketaan tällä linjalla! 🙂

 4. Kiitos hauskasta blogista! Kiva lukea välillä rohkeita kannanottoja asioihin (etenkin sellaisia, joissa on oikeaa asiaa). Luulin aikaisemmin kehonrakentajien olevan vain hauistaan tuijottavia ja itsekeskeisiä tosikkoja, mutta olet todistanut ennakkoluuloni vääräksi 😀

  • Kiitos itsellesi! 🙂

   Mä tuijjottelen kyllä hauiksiani säännöllisin aikavälein mutta en mä niin tosikko jaksa olla, ainakaan aina 🙂

 5. Muistattekos mitä raivo siitä syntyi, kun eräs nuori poliitikonalku ehdotti lapsilisästä luopumista juurikin näiden asioiden takia.

  • Nyt en kyllä muista lainkaan mutta uskoisin että melkoinen meteli siitä on varmasti noussut! Mutta mitenköhän tämä lapsilisien pois ottaminen olisi edesauttanut tilannetta?? Ei se lihoaminen varmaan rahasta jää kiinni vaan ehkä enemmänki vahempien tietoisuudesta ja asenteista.

   • Poliitikon mukaan ei kannata ikäänkuin kehottaa ”huonompaa ainesta” lisääntymään.

    Kyllähän nämä lapsensa pahoinpitelijät ja läskiksi syöttäjät todennäköisesti kuuluvat näihin ihmisiin keiden ei niitä lapsia kannattaisi kauheasti tehdä.

    Köyhimmät, tyhmimmät, laiskimmat ja eniten lapsilisän kaltaisista tulonsiirroista riipuvaiset ihmiset ovat tutkimusten mukaan Suomessa myös lihavimpia.

 6. Poliitikon mukaan ei kannata ikäänkuin kehottaa ”huonompaa ainesta” lisääntymään.

  Kyllähän nämä lapsensa pahoinpitelijät ja läskiksi syöttäjät todennäköisesti kuuluvat näihin ihmisiin keiden ei niitä lapsia kannattaisi kauheasti tehdä.

  Köyhimmät, tyhmimmät, laiskimmat ja eniten lapsilisän kaltaisista tulonsiirroista riipuvaiset ihmiset ovat tutkimusten mukaan Suomessa myös lihavimpia.

  • No aaaika karua ajattelua tuommoinen, ehkä enemmän noille ihmisille jonkinlaista valistusta asiasta.

   • Kyse on faktoista. Tänä päivänä tietoa terveellisistä ruoka-aineista ja -elintavoista on niin järkyttävät määrät kaikkien saatavilla ihan ilmaiseksi, että itse en näe, että millainen valistus sitten auttaisi. Tietoa ja ymmärrystä, kun ei valitettavasti voi kaataa kenenkään päähän.

 7. Vatanen on jumalata ja Vatanen on oikeassa.

  Mutta tämähän on kasvatusongelma, ja typeryysongelma.

  Kun vanhempi ei osaa pitää huolta edes itsestään, luuletko tämän ymmärtävän miten rasvat, hiilihydraatit ja kalorit ylipäätään lapselle toimii. Saatikaan liikunnasta. Jos sitä ei vanhempi harrasta, turha odottaa että lapsi harrastaa. Monkey see monkey do.

  • Näinhän se taitaapi mennä, mutta niinkuin kirjoitin jos ei ole tietämystä niin sen verran voisi nähdä vaivaa että hankkisi sitä lapsen hyvinvoinnin puolesta.

 8. Hmmm… Minä olin pieni ja heiveröinen viiden vanhaksi asti. Sitten isäni kuoli ja äitini jäi yksin kahden lapsen kanssa alle nelikymppisenä. Ymmärrettävästi ajatukset oli vähän muussa kuin ”rasvoissa hiilihydraateissa ja proteiineissa”. Roskaruokaa meillä ei ikinä harrastettu, mutta annoskoot olivat pielessä ja lohturuokaa upposi pieneen tyttöön aivan liikaa. Kiloja kertyi hirveät määrät. Sitten kun äitini pääsi takaisin ruorin taakse tuli kova kuri kotona. Niinpä haettiin kavereiden kanssa salaa kilokaupalla karkkia lähikaupasta, ja teini-ikäisenä rupes lähikebabbila kiehtoon. En myöskään pahemmin kärsinyt pyöreydestäni, kavereita riitti eikä kiusaamista ollut ollenkaan. Minulle ei todellakaan tulisi mieleen syyttää äitiäni lihavasta lapsuudestani, eikä me oltu mitään ”huonompaa väkeä”. Elämä voi heitellä aika kovaa, enkä mä lähtisi syyttämään ketään lasten elämän pilaamisesta vain koska lapsi on lihava…

  • Hold ur horses! Mä kirjoitin koko tekstin ihan vain niistä vanhemmista joiden omat ruokailutottumukset on retuperällä ja antavat seuraavan sukupolven jatkaan jalanjäljissään. Elämä viskelee välillä ja tekee asioista vähän monimutkaisempaa.

   Ketään en halua sormella osoitella vaan herättää ajatuksia että olisiko parantamisen aihetta lasten kasvatuksessa tuolla ravitsemus puolella.

  • Rankka elämä ja vaikeudet eivät todellakaan ole mikään syy lihomiseen. Päinvastoin, juuri vaikeissa oloissa kasvaneet ihmiset kuten vaikkapa itse Iso-Arska Schwarzenegger, kehittyvät menestyjiksi monilla elämän osa-alueilla, lihomatta.

   Läski löytää syömisiinsä tekosyyn mistä vain – aivan kuten alkoholisti juomiselleen. Syy on aina jossain muussa kuin itsessä.

   • Onhan tossakin perää, mutta mä en sotkeudu ihmisten asioihin joihin liittyy tuollaisia ikäviä käänteitä.

   • Jussi. Kun tosta nyt luet ton mun tekstin niin pointti nimenomaan on se, että syypää mun lihavuuteen jo lapsena oli mun oma. Minä söin salaa karkkia ja minä kävin siä kebabbia matustamassa ja äitini yritti parhaansa että olisin lopettanut. Pointti lähinnä se, ettei niiltä vanhemmiltakaan voi mitään yli-ihmisyyttä vaatia, ja joskus vaan on pakko keskittyä johonkin muuhun kuin ruokamakroihin. Nyt parhaani mukaan pudottelen kiloja pois enkä onnistuis siinä läheskään näin hyvin jos äitini ei olis opettanut terveellistä ruuanlaittoa. Joskus lihava lapsi on lihava omasta syystään, vaikka vanhemmat mitä tekis.

 9. Vatanen on oikeassa.

  Mun tytärpuoli on viiden vanha eikä (vielä) lihava, mutta mulla tekis mieli räjähtää joka kerta kun ajattelenkin sen ruokailutottumuksia toisessa kodissa. Siellä äiti on aina suosinut eineksiä koska ne on helppoja ja hyviä. Tästä seurauksena kun tyttö syö meillä oikeaa lihaa/pihviä, niin yhden lusikallisen pureskelussa menee vähintään viisi minuuttia, koska pihvi nyt vaan on vähän tiiviimpää kuin Atrian lihapullat. Tyttö on myöskin jatkuvasti sairaana, koska miten muodostat toimivan vastustuskyvyn jostain (kaupan) lihaperunasoselaatikosta.

  Ja se on puhdasta laiskuutta. Jos ei jaksa käyttää edes kahtakymmentä minuuttia (koska siinä ajassa saa helposti tehtyä jonkin yksinkertaisen perusruoan) päivässä kunnon ruoan valmistukseen, niin ei tarvis kyllä edes lisääntyä. Sen verran pitäisi osoittaa rakkautta omaa lasta kohtaan, että syöttäisi sille sellaista ruokaa, jota ihmisen kuuluu syödä.

  • Nuo on ikäviä asioita, ja kun tietää jo valmiiksi että jos menee hämmentämää soppaa eli puuttuu toisen naikkosen ruuan laitto juttuihin niin kolmas maailmasotahan siitä syntyy 🙂

   Linkität tän blogi postauksen sen facebookkiin niin saa pienen raapaisun omatuntoon 🙂

 10. Hyvä teksti! Täysin samaa mieltä, ärsyttää myös se että kun tälläisiä asioita ottaa puheeksi niin sanotaan nipottajaksi -__-

 11. Minusta tässä on aivan turha edes mennä sen asian taakse, että ollakseen normaalipainoinen tulisi ymmärtää energiaravintoaineista tai ravitsemuksesta ylipäätään niin tonnilla… riittää kun ymmärtää miltä näyttää normaalipainoinen, ja miltä ylipainoinen/lihava. Jos peilistä katsoo joku muu kuin normaalipainoinen (myös painoindeksin mukaan), tai jos se oma kullannuppu on jotain muuta kuin normaalipainoinen, luulisi että suurimmassa osassa tapauksia riittäisi klassinen annoskokojen pienentäminen ja herkkujen vähentäminen. Ei siihen vielä energiaravintoainespesifistä tietoa tarvita 🙂

  Toisaalta… jos joku tänä päivänä kuvittelee, että eineslihikset tai mikropitsat oikeasti on terveellisiä, niin melkoisessa umpiossa on täytynyt elää kyllä 😀 Aaaahhh…voisin jauhaa tästä tunteja 😀 !

  • No siis näinhän se on. Moni voi juurikin heittäytyä tyhmäksi ja väittää asian olevan niin ettei vaan tiedä kuinka tulisi syödä oikein mutta haiskahtaa vähän selittelyltä. Ei vissiin ole rakettitiedettä tämä puuha 😀

 12. Olis pieni kysymys mikä on paras mitä suosittelisit massan lisäys jauhe? ja onko tuo uus arnoldin proteinii tuotteet todella tehokkaita.

  • Massanlisäykseen mä suosittelen puhdasta ruokaa, lisäravinteilla ei kannata paikata oikeaa ruokaa. Mikään lisäravinne ei tule koskaan voittamaan puhdasta ruokaa.

   Mutta jos sapuska puoli on kunnossa niin voihan sitä helpotusta hieman ottaa lisäravinteista jos kiinteä ruoka ei uppoa. En ole kuullutkaan mistää arnoldin proteiini jutuista, mutta siis ei mikään ole toista parempi kun mietitään käytännön hyötyä.

   Voit esim tehdä itse heraproteiinista ja maltosta sheikkejä, silloin tietää tarkasti kuinka paljon se sisältää mitäkin, ja veikkaisin että näin tulee halvemmaksi kuin ostaa valmiita massasekoituksia.

 
Tykkää jutusta