F*ck you bodyreksia! Ennen jälkeen kuvaa tarjolla!

Morrrjens!

Tästä aiheesta olen kirjoittanut jo aiemmin varmaan 75 kertaa mutta nyt tulee sitten seitsemännenkymmennenkuudennen kerran sama virsi. DEAL WITH IT!

Olette varmaan kuulleet sellaisesta sairaudesta/oireyhtymästä kuin anoreksia? Homma menee kutakuinkin niin että langanlaiha ihminen näkee itsensä peilistä lihavana ja hänellä on tästä syystä pakkomielle laihduttamiseen. Ystävät kauhistelevat anorektikon laihuutta mutta tästäkös vasta saakin vauhtia diettiin ja otetaan päivittäisestä energiansaannista puolet pois eli se toinen porkkana jonka ennen oli tottunut syömään päivälliseksi.

Aina pitää olla laihempi, aina löytyy jostain nurkasta löysää joka pitää saada pois koska onhan se muuten todella kuvottavan näköistä, syömistä aletaan luultavasti häpeämään jossain vaiheessa ja loppujen lopuksi se tehdään valot kiinni vessassa ettei itsekkään sitä näkisi, koska onhan syöminen todella noloo..

Anoreksia on siis jonkin asteinen mielisairaus, kroppa kunnossa mutta päänupissa viiraa. Mutta sitten päästäänkin siihen itse asiaan. Monella meistä intohimoisilla bodypumppaajilla on hieman samankaltainen mielisairaus ja mä olen nimittänyt sen bodyreksiaksi.

True
True

Se päivä kun aloit käymään salilla, oli juuri se päivä kun sinusta tuli ikuisesti liian pieni. Sä näät peilistä itsesi aina surkean näköisenä, mikään ei riitä, mikään ei koskaan tule riittämään. Kaverit ja sukulaiset varmasti kehuu ulkonäköäsi ja kauhistelee miten oletkin kasvanut viime näkemästä mutta sun korvaan sen on tyhjää leukojen lonksutusta, nehän puhuu ihan lämpimikseen ja yrittävät olla vaan kohteliaita kun tietävät saliharrastuksestasi.

Kotona pullistelet peilin edessä suihkun jälkeen ja joudut pettymään joka kerta kun kroppa näyttää ihan yhtä surkealta kuin ennenkin. Läskiä tullut viime kerrasta ja lihakset näyttää tyhjiltä pusseilta. Treenaat 5-7 kertaa viikossa, syöt jokapäivä 5-7 kertaa terveellisen ateria, kantelet ruokakippoja mukana kun menet kavereitten luokse katsomaan leffaa, jätät rilluttelut pois että saa nukuttua riittävästi ja mikä on palkka? Se että olet äärimmäisen tyytymätön kroppaasi, mutta et voi luovuttaa missään tapauksessa, se tarkottaisi vain entistä surkeampaa kroppaa, on siis jatkettava.

Taas vuoden päästä sukulaiset ihmettelevät kasvuasi, mutta ne edelleen puhuu tollasia vaan sen takia kun eivät muuta keksi. Viime vuodesta et ole omasta mielestä kehittynyt milliäkään. Vaa´an lukema on noussut 15kg mutta läskiä se on joka gramma, ihan VARMASTI! Tulokset nousee salilla ja treeni luistaa, mutta kunto pysyy sinun mielestä samassa koko ajan.

Sä olet luultavasti paremmassa kunnossa kuin 98% normiväestöstä mutta silti häpeät käyttää tiukkaa t-paitaa tai hihatonta julkisilla paikoilla, koska omasta mielestäsi olet täysin rapakunnossa. Siksipä on hyvä pitää huppari visusti yllä ja työntää mandariinit kainaloihin jotta näyttäisi edes jostain suunnasta isolta. Treenitkin alkaa tuntumaan vastenmielisitlä kun peilistä tuijottaa pelokkaan näköinen kynäniska, siispä on hyvä pitää sielläkin huppari päällä ettei nää koko ”totuutta”.

Muut salilla treenaajat tuijottaa ihastellen kun kävelet salin läpi rinta/hauis treenin jälkeinen pumppi päällä, mutta itsestäsi tuntuu että pikku hiirulainen loikkii salin läpi pukkariin. Joskus saatat saada hyviä fiboja kun treenin päätteeksi löydät hyvän valaistuksen peilin edestä, mutta viimeistään seuraavana päivänä heräät taas hiirenä.

18v --> 23v
18v –> 23v

Joku asiasta tietämätön voisi luulla tätä vitsiksi mutta tää on ihan totisinta totta. Sitä sokeutuu täysin omalle ulkonäölle ja kaikki on aina huonosti jos itseltä kysytään. Myös yksi syy on siinä että monet alkaa vertaamaan omaa kehitystä jonkun toisen kehitykseen, tulee kysymykset miks toi on tollanen ja mä vaan tällänen, vaikka todellisuudessa sä saatat jopa olla kovemmassa kunnossakin kuin se ketä ihailet, et vaan itse nää sitä. Vaikket olisikaan niin koskaan ei pidä verrata itseään muihin, sä olet sä ja pelaat niillä nappuloilla mitä sulle on jaettu PISTE.

Mä voin myöntää avoimesti ”sairastavani” bodyrexiaa, viimeksi tänään mua hävetti ja hyvä etten alkanut itkemään kun katsoin salilla itseäni peilistä, peilistä tuijotti takaisin salybandyn pelaaja kun odotin sieltä katsovan takaisin kehonrakennusta harrastava alffa 🙂 Ei katsonut ei… No hard feelings säbäjäbät.. 😀

Kun tuntuu ettei homma etene niin mä tiedän mikä siihen auttaa 🙂 Se tepsii JOKA kerta ja bodyrexian oireet häviää ainakin vartiksi 🙂 Kaiva vanhoja kuvia esiin ja vertaile nykykuntoon, kuva ei valehtele, sun aivosi valehtelee!

Ehkä se pitää itsekkin myöntää että onhan tässä tullut varmaan jonkin verran kehityttyä, aloituspaino oli jotain 60kg paikkeilla ja nyt vaaka näyttää tuplasti enemmän 🙂

60kg vs. 120kg
60kg vs. 120kg

Bodyrexia fuck you, mä tuun näyttämään sulle vielä närhen munat. Nyt syömään ja sit vedän illalla extra treenin käsille kun ne on niin SÄÄLITTÄVÄN kokoiset 😀 😀

PERIKSI EN ANNA!

Päivän kysymys onkin että tunnistitko joitain bodyreksian oireita omaksesi? Jos tunnistit niin onneksi olkoon sinulla on bodyreksia! Onnea voittajille! 😀

Jos olet aloittelija tsekkaa uusin päivitys painamalla alla olevaa linkkiä:

—>  ALOITTELIJAT HUOMIO  <—

Facebook <– Tykkää

Youtube <– Tilaa

Kotisivut <– Tsekkaa

Instagramista löydätte nimellä @ptvatanen

PT Vatanen

Vuonna 1990 rakas äitini ponnisti minut ulos kohdustaan ja siitä lähtien olen ollut ihmisten harmina vähän sielä sun täällä. Kotoisin olen itärajalta, pienen pienestä kylästä nimeltään Tuupovaara. Asia johti toiseen ja toinen taas kolmanteen ja nykyään vaikutan etelä-suomessa. Vuonna -08 astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille ja sille tielle sitten jäinkin. Ensin se oli vain ajan kulutusta, sitten se muuttui harrastukseksi, siitä elämäntavaksi ja tänä päivän teen elantonikin salilla, aika kätevää.. :) Ystävieni painostuksesta lähti ajatus kisaamisesta, ja muutenhan sitä ei tule tehtyä ellei kovaan ääneen huutele kylillä. 2017 vuonna PT Vatanen seisoo pienen pienissä pikkuhousuissa muitten puolialastomien miehien kanssa vierekkäin kisalavalla, katsotaan kuinka käy! Joten pysyhhän kanavilla!

55 vastausta artikkeliin “F*ck you bodyreksia! Ennen jälkeen kuvaa tarjolla!”

 1. Olipas hyvä kirjoitus, tunnistin itseni täydellisesti.

  Itse koin jälleen vuotuisan itsetunnon murskauksen kun vierailin Fitness Expossa. Joka ikinen muu vieras oli itseä isompi ja kireämpi.

  Välillä miettinyt että pitäisi lopettaa koko panostaminen tähän salilla käyntiin, kun tuloksia ei tunnu tulevan millään samalla kun muut kasvavat järjetöntä tahtia. Tosin taas rakastan tätä hommaa yli kaiken, enkä keksi kyllä mitään mikää saisi itseä yhtä iloiseksi kuin kovaa treenaaminen.

  Mietin juuri päässäni, että 18-vuotiaana painoin karvan yli 60kg ja nyt aamupaino on lähemmäs 90kg. Rasvaa on ainakin matkan varrella tarttunut 😀

  • Kiva tietää että en ole bodyreksian kanssa yksin 😀 Mulle oli iso kynnys laittaa t-paita päälle fitnessexpoon kun ennen tottunut huppari päällä sielä kulkemaan. Sielä tunsin itseni niin hiireksi ettei edes hävettänyt kun kuvittelin olevani niin pieni ettei kukaan mua edes nää 😀 Jos 30kg on painoa tullut niin kyllä sielä lihaaaki iso kasa on!!

   Jatketana kovaa treeniä niin kyllä meistä joku päivä vielä jotain tulee! 🙂

 2. Hauskasti kirjoitettu postaus, vaikkaki toki surullinen aihe! Itseni kyllä tunnistin tästä monesta kohtaa, ainut ero tosin et minä en halua olla iso. 😀 Haluan olla mahdollisimman pieni ja lihaksikas , ilman että näytän anorektikolta 😀 (selvennettäköön että olen nainen)
  Esim tuo t-paita juttu osui ja upposi…
  Hassua tosiaan miten väärin ihminenvoi nähdä itsensä!
  Säkin näytät siltä että bodaus on sun koko elämä suurinpiirtein 😀 Että turhaan tosiaan huolehdit näyttäväs hiirulaiselta x) x)

  Ps. tosi kiva tää sun blogi, miesnäkökulmaa treenaamiseen!

  • Joo tää olikin kirjoitettu vähän miehen näkökulmasta mutta varmaan ihan sama oireyhtymä on teillä naisillakin, pitää olla timmi ja siro 🙂 Ongelma ainakin omalla kohdalla johtaa juurensa sieltä kun vertailee itseään muihin, katselen youtubesta pro bodaus juttuja ja sitten oma peilikuvaa saa silmät kostumaan 🙂 Yritän aina itselleni takoa päähän että keskittyisin vaan omaan tekemiseen ja olisin tyytyväinen siihen mitä olen saavuttanut, enkä murehtisi sitä että miksi joku muu on saavuttanut enemmän 🙂 Naurettavan kuuloista mutta it is what it is.. 😀

 3. Pakko myöntää, minulla on sama sairaus kuin Vatasella, koskaan en ole itseeni tyytyväinen ja aina pitäisi olla isompi ja kireämpi:D
  Noh, onhan tässä elämä aikaa X:

  • Ei meillä potareilla ole helppoa! Mutta jos positiivisia puolia tästä haetaan, niin jos et ole koskaan tyytyväinen niin ompahan ainakina motivaatiota treenata ja jotain tavoittelemista 🙂

   Jatketaan harjoituksia!

 4. Tää on nii totta! Vaikka itelläki vasta alle vuosi treeniä takana, nii on sitä muutosta vissiinki jonkin verran tullut. Peiliä kattoessa näyttää vaa niin rapakuntoselta ettei mikää mahda, paino noussut aika lujaa, tullut läskiä varmaanki liikaa ja koko ajan näen itteni pullukkana joka olin aikoinaan, kunnes laihdutin ylimääräset veks.. Ja nyt ollaa taas samoissa kiloissa kuin silloin. Kuvia kun kattelee nii kyl sitä huomaa et ei perkele, olinpas mä pieni vuos sitten, painoo tais olla just ja just +60kg (2013 kesä) ja nyt alkaa olee iltasin paino jo siinä 85kg:ssä. Tammikuuhun mennessä olin lihonut 70 kiloon, söin miten huvitti yms koska ei haitannut kun ”olenhan vielä laiha ja en todellakaan liho enää saman kokoseks” mut tässä ollaa 😀 painoa 5kg enemmän, mitä oli pahimmillaan kun olin pullero 15v jantteri. Nyt ollaa 17v 5kg lihavempana oleva jantteri. Toivon mukaa osa edes lihasta 😉

  Välillä hauska, kun käy isää moikkaamassa nii sielt tulee kommentteja että ”Ei saatana minkä kokone säki oot nykysi, eihä sulle uskalla edes vittuilla enää” yms muuta vastaavaa, kaverit kehuu, sukulaiset kehuu, yks vanha kaveri jonka näin pitkästä aikaa, kysyi että mitä helvettiä sä oot vetäny ku oot noin ”iso” nykysi. 😀 Lämmittää toki mieltä, mut sitku katot ite ittees sielt peilist huomaat vaa ettei sitä oikeesti olla edes isoja, ollaa vaa kasa fläsää, nahkaa ja luuta.. Joo o 😀 Bodyreksia on iskenyt siis minuunkin!

  Jatka Vatanen blogis päivittelyä ja LISÄÄ VIDEOITA PERKELE! 😉

  • Paljon ruokaa, kovaa treeniä ja riittävästi lepoa niin takuu varmasti ollaan päivä päivältä isompia, sitä kun ei vaan ite tahdo uskoa mutta näin se menee 🙂

   Kehut on aina tervetulleita mutta ei niitä malta uskoa koskaan 🙂 Jatketaan harjoituksia ja ollaan taas huomenna astetta kovempia punttijormia !

   Tsemppiä sinne ja älä anna bodyreksian nujertaa sua!

  • Nääin on, mutta tervettä olisi sekin että joskus voisi katsoa peiliin ja sano että näyttääpä hyvältä 🙂

   • oon naureskellut monta kertaa kun yhellä salilla on käsipainotelineen takana sellanen peili joka vääristää niin että olkapäät näyttää kapeammalta mitä oikeesti. kauempaa katsottuna se ei vääristä niin pahasti mut aina kun menee siihen lähelle niin näyttää et kutistuu ihan silmissä. mun mielestä tollanen peili pitäis saada joka salille motivoimaan jengiä.

     • mä ainakin näytän ikuisesti hiireltä koska luuston rakenne on sellanen et olkapäät on kapeat eikä niitä saa leveäksi edes syntholilla.

 5. Tunnistin itseni kyllä…. Ja kaikista eniten vituttaa se, että tuo sun ”18v” -kuva näyttää ihan samalta mitä peilistä näkyy täälä. Eli ihan vitun pieneltä 😀

  • No älä stressaa, jatkat kovaa treeniä niin voit tehdä 5 vuoden päästä itsekkin samanlaisen ennen/jälkeen kuvan!

 6. Jumalauta , Vatanen luulin että äijjällä on ikää sellane 30.v mutta vuoden ikäerolla mennään nähtävästi 😀 ei siinä iso gorillahan sä oot 😀 stemiä reeneihi!

  • Kolmekymmentä? 😀 Kuulisit mun jutut niin et uskois edes viistoista vuotiaaks 😀 Tsemppiä myös sinne suuntaan!

 7. Voittaja täällä!! Saisko palkinnoks vähä muskelia luiden ympärille :3? Just äsken katoin peilii nii mikäs se sieltä kurkistaa.. no jäätävä kynäniska :/

  Hienoja kirjotuksia teikäläiseltä tulee joka kerta, eli jatka samaan malliin! 😉

  • Kiitti 🙂 nii ja onnea voitosta ja tervetuloa jengiin!

   Palkinnoksi saa lämmintä kättä ja papukaija merkin 🙂

 8. Hei hyvä kirjotus. Mä olen nainen ja haluan nykysin vaan olla hyvässä kunnossa. Mulle ei nyt vaan ole luontasta kovalla reenillä ja hyvällä määrällä ( meinaan sopivalla) ruokaa olla rasvaton timmimimmi. Näkee nuita salilla. Voimaa, lihasta ja siroutta samassa paketissa. Wow. Toisille voi olla normaalia ettei rasvaa vaa niin paljoa tuu! Pitää vaan hyväksyä oma ruumiinrakenne ja geenit ja treenaasyödänukkuulepäärelaa tarpeeks ja tehä niin paljon ku pystyy ja itsensä takia, ei muiden eikä vertailun vuoksi. Ja jep. Olin taannoin dieetillä. Tunsin olevani pullea ja turvonneen näkönen sika kunnes kaveri napsi kuvia musta. Eeeeen ees ollu viel kovin rasvaton, mut väärin mä kuvittelin. Samaten myös välillä tuntuu, et on ihan paskassa kunnossa, vaik tulokset kertoo muuta. Liian pienet takaolkapäät, liian pienet takareidet, liian isot sitä ja hirvee epäsuhta siel sun tääl. Mut sit ne kuvat… heh… heh. Sitä pitää tehä mistä tykkää. Jotku kattoo vinoon. So? Siinähän sit tuhlaa kallista salimaksua pällistelyyn. 😀

  • Nääin on näppylät, kuvat on pelastanut mut monta kertaa bodyreksian kynsistä 🙂 Kiitos palautteesta ja tsemppiä treeneihin! 🙂

 9. Hyvää tekstiä ! Samastuin täysin 🙂 itsellä täysin sama homma tuntuu et muut on reilusti isompia ja kehittyvät kokoajan ja itse ei ..
  sitten pitää kaivaa kaapista pitkäihasin t-paita ettei varmasti huomata niitä siimoja jotka roikkuu läskien vierellä ja huppari vielä niskaan 😀 ja muuten itekki kattelin tänään yhtä vanhaa kuvaa jossa paino oli 44 kiloa ja nyt se on 86 kiloa että jotain tässä on näköjään 2 vuoden aikana saatu aikaan 🙂 JA TSEMIÄ REENEIHIN !:)

  • Kiitos Arttu! No onhan sielläkin tapahtunu kun paino lähestulkoon tuplaantunut 😀 Jatka samaa rataa eteenpäin ja älä anna oman silmä huijata 🙂 Tsemppiä!!

   • Kiitos 🙂 jos sitä 2 vuoden päästä sais sellasen paketin lavalle ettei tartteis hävetä 🙂

 10. Siis tää on niin totta joka sana, masentuu ku kokoajan kattoo peilistä takasin läski voimaton hiiri :D.
  Näin expoilla vilaukselta sut ja oot sä kyllä törkeen kokonen jätkä! ei kehannu jostain syystä tulla juttelemaan vaikka asiaa olis ollu. Ens kerralla sitten 😀

  • Ei meilläkään helppoa ole 🙂

   Tuut ens kerralla juttelemaan niin puidaan vähän kuumimpia bodyjuoruja yhteistuumin! 🙂

 11. Meillä mies taas luulee näyttävänsä luultavasti sellaiselta punaiselta M&M-karkilta, mitä hänen puheistaan olen päätelly 🙂 Eli narukädet ja -jalat omasta mielestä ja kaikki siinä keskellä muka fläsää. Ei mies ihan parikymppisen kunnossa ole, kiitos rasittavan työelämän ja erittäin satunnaisen salillakäymisen, mutta kyllä se kuosi on yllättävän hyvänä pysynyt. Mutta kuka sitä vaimoa uskoisi 🙂

  • Vaimot/tyttöystävät ne on pahimipa valehtelijoita 😀 Kaikki näyttää kuulemma hyvältä kun kysyy, EI PIDÄ PAIKKAANSA 😀

   • Ja miehet 🙂 esim. sanothan sit jos alan näyttää läskille….
    Ei oo vielä sanonut, tosin sit ei varmaan oo läski vaikka kuinka on tivannut, että onhan mun perse levinnyt onhan.. 😉

 12. Tunnistin itseni täydellisesti! Olen 18-vuotias ja aamupainoni hyppii 91-93kg välillä pelkkää läskiä. Voikun joskus kasvais isoks ja vahvaks ilman rasvaa… Hyvä kirjotus! 🙂

  • Vaikka kasvettaiskin isoiksi ja vahvoiksi niin silti joku on isompi ja vahvempi joten ei sekään tule riittämään 😀 Loputon kaivo siis edessä 🙂 Eikun salille mars!

 13. Mitä sitä suotta kieltämään, bodyreksia on diagnosoitu, eikä parannusta ole odotettavissa 😀 On se vaan perkele, kun salilla porukka sanoo, että oot muuten turvonnu ihan perkleesti ja itse, kun katsoo peiliin näyttää kutistuneen vähintäänkin siitä XL koosta XS:ään 😀
  Ainoa lääke tähän taitaa olla mennä salille ja muistaa tavoitteet, jotka on asetettu 2018 syksylle -90kg kehonrakennukseen 😉
  Hyviä reenejä vataselle ja toivottavasti saat hyvät lääkkeet tämän vakavan oireyhtymän hoitoon 😀

  • Joo tähän ei vissiin hoitokeinoa ole olemassakaan 🙂 On vaan elettävä asian kanssa ja toivoa että olisi joku päivä niin iso että näyttäis isolta omaankin silmään 🙂

   Ai kehonrakennukseen löit tavoitteet? Viimeksi tais olla cbb junnut mielessä jos en väärin muista.? Mut mitäs sitä klassikki juttuihin lähteä tavoittelemaan jos se ei ole sitä mitä oikeasti haluaa. Tuu vuotta aiemmin niin ollaan samalla lavalla 😉

   • Juu, junnu cbb oli alkuperäinen plääni, mutta aamupaino 12% rasvoilla on likempänä 90kg, kuin 85kg ja cbb:n painoraja näyttää minun kohalla 73kg max. Ja oletus on reeniporukassa, jossa on ex-kilpailijoita, että tähän saadaan 3,5vuodessa taottua se 10kg lihasta vähintään 😉 Joten klassikki taitaa olla enää märkäpäiväuni :DItkuhan siinä 19vuotiaalla juniorilla pääsis, jos samaan line-upiin joutuisi sun kanssas 😉

 14. Tää on niin totta!:D Koskaan ei ole täysin tyytyväinen kroppaansa, mutta se motivoi sua jatkamaan entistä enemmän:D, joten hyötyä siitä on 😉 PS, oot tosi hyvässä kunnossa, joten ole ylpeä saavutuksistasi!

  • Ihminen kun on niin ahne, aina pitäis saada enemmän vaikka asiat olisikin todella hyvällä malilla. No ei tästä harmia ole jos haluaa saada kropan parempaan ja parempaan jiiriin 🙂 Ompahan sitä tavoittelemista ainakin kun mikään ei riitä.

 15. Täällä sama juttu en huomaa mitään kehitystä. Mutta ku puntariin katsoo niin siellä näkyy 98-99kg ja vuos sitten painoa oli 69kg. No suurin osa tästä on varmaan bulkin ansiota 😀 mutta tästä jatketaan vain eteenpäin! Ja tavoite olis päästä joskus ehkä kisaamaan cbb.

  • Juuri näin 😀 30kg pompsahtanut paino ja edelleen saman näköinen jätkä kattoo peilistä, joko puntari valehtelee tai sitten sun aivot 🙂 Kovaa treeniä vaan niin ne classikki jutut ei jää vaan haaveiksi! Täysiä eteenpäin!

 16. Mun mielestä suhtaudut asiaan turhan kevyesti. Ikään kuin tämä olisi jotenkin hauska juttu, ja asia josta ei tarvitse kenenkään parantua… Näet itsekin ongelman, mutta sulla ei oo aikomustakaan tehdä sille mitään. Tuntuu, että melkein kuin haluaisit lukijan pitävän tätä hienona juttuna, mikä voi rohkaista lisää ihmisiä tähän sairaaseen elämäntapaan. Ja sairas se on, vaikka kuinka nämä fitness-ihmiset yrittää pukea sen terveyttä ihannoivaan muottiin. Mutta liika on aina liikaa.

  Onhan tämä huomattu, että nykyinen fitness-buumi on aiheuttanut toisenlaisien häiriöiden syntyyn, mikä on ainakin henkisesti yhtä epätervettä kuin anoreksia tai bulimia. En tiedä oletko kuullut ortoreksiasta, siinä on vähän samoja piirteitä jos oireisiin lisätään vielä pakonomainen suhtautuminen treenaamiseen ja lihaksiin.

  Ja no, vaikka itse inhoan näitä ”mutta naiset/miehet tykkää—” -argumenteista, sillä makuja on tosiaan monenlaisia eikä sitä muita varten pitäisi treenatakaan, niin kannattaa tosiaan miettiä miksi itse haluat vieläkin isommat lihakset? Onko aina isompi=parempi? Uskon että suurin osa eli ”ei-rektiset” (:D) ihmiset eivät todellakaan ajattele näin. Uskoisin että suurin osa pitäisi itse asiassa 18v. lihaksiasi viehättävämpänä kuin nykyistä olomuotoasi.

  • Moikka Emilia 🙂

   En tiedä oletko seurannut mun blogia tai muuta some meininkiä mutta mä suhtaudun asiaan kuin asiaan hieman pilke silmäkulmassa, huumorille on tilaa vakavienkin asioiden käsittelyssä. En mä osais edes kirjoittaa jotenkin varoittavasti tai vakasti, sorry..

   Mun ”bodyreksia” ei ole mitenkään sairaalloinen, nään oman peilikuvan ehkä hieman vääristyneenä mutta ei se mua mihinkään sen ihmeempiin tekoihin aja. Käyn treenaamssa 5-7 kertaa viikossa, aikaa tuohon kuluu PALJON vähemmän mitä normi jantteri istuu telkkarin ääressä iltaisin, nään siis sen positiivisena asiana. Jos haluat kehittää lihasmassaa niin se ajaa sut väkisinkin terveellisen ja monipuolisen ravinnon ääreen jota en sitäkään nää pahana asiana. Uskoisin että suurin osa ”bodyreksia” kuntoilijoista vetää samaa rataa kuin minä, eli ei siinä mitään sen epäterveellisempää ajauduta tekemään kuten esim anoreksiassa. Toki joka porukkaan mahtuu yliampumisia jotka voi johtaa vakavempiin seuraamuksiin.

   Mä itse en treenaa sen takia että kadulla katsottais että wwaau! Mä oikeastaan haluaisin että mua katsottais enemmän niinku yööök, eli haluan olla iso mörkö, joten en todellakaan tee tätä muiden takia tai ulkonäkö paineiden takia. Teen tämän itseni takia koska en halua sulaa massaan, massassa ei ole mitään vikaa mutta haluan erottua siitä.

   Mä tiedän että jos kysyttäis isolta määrältä perus ihmisistä kumpi kuvista on parempi niin varmaan 80% sanoisi että se ”ennen” kuva on parempi, ja hyvä niin, sithän mä olen ainakin osittain saavuttanut tavoitteeni 🙂

   Kaikkea hyvää sulle Emilia, ja mä hiffasin kyllä sun pointin!

   • Tosiaan en ole lukenut muuta kuin tämän tekstin, sattui silmään fb-feedistä. Myönnän. 😀
    Ja niin, kuten sanoinkin, eihän sitä nyt toisia varten pidä treenata, ja hyvä jos näin on sun osalta.
    Moni kuitenkin niin tekee, ja mun mielestä tällaiset tekstit on siks vähän vaarallisia. En sanonutkaan, että nämä ortoreksiat tai ”bodyreksiat” olis yleensä välttämättä fyysiselle terveydelle niin vaarallisia, ellei nyt ihan överiksi mene (paitsi ehkä nää hormonit, niitä en oikein ymmärrä…). Mutta psyykkinen terveys ja muu elämä sen sijaan voi kärsiä. Mun mielestä on vaan surullista, miten joidenkin koko elämä tuntuu pyörivän treenaamisen ympärillä, ainakin silloin, jos siitä ei edes itse nauti. En nyt mitenkään väitä, että just sulla ois näin (enhän oo blogiakaan edes seurannu tosiaan), mutta tuntuu että tämä on vähän kasvava trendi, ja sen vuoksi tässä sävyssä asiasta kirjoittelu saa vähän karvat pystyyn. Varsinkin kun on saanut läheltä seurata näitä syömishäiriöisiä itsekin niin ehkä reagoin sitten tavallista herkemmin niihin viittaaviin teksteihin.

    • Kyllä sulla on pointtiakin tuola seassa. Nykypäivänä on todella trendikästä kirjoittaa blogia 😀 Kaikilla on melkein blogi, ja treenaajien keskuudessa nämä blogit on luonnollisesti treeniblogeja, joissa käsitellää lähestulkoon pelkästään treenaamista ja sen ympärillä pyörivää elämää. Monet lukijat saakin käsitykset että heillä ei ole muuta elämää ja ainut juttu joka mielessä pyörii on lihakset, mutta lukijat ei otakkaan huomioon että blogi on treeniblogi ei ”lifestyle” blogi. Joten heiltä jää tietämättä iso osa henkilön muusta elämästä.

     Otettiimpa mikä tahansa laji niin jokaisessa niissä esiintyy näitä rexia oireita, olitpa vaikka jalkapalloilija niin sä ihan varmasti haluaisit olla nopeampi, tarkempi, vahvempi. Mun mielestä esim rallin ajaminen on täysin hullua hommaa, äärimmäisen vaarallista, jätkät ajaa kahtasataa jossain soratiellä mutta meneppä kysymään kuskilta että haluaisitsä ajaa vielä kovempaa ja vielä tarkempaan noi mutkat niin vastaus olisi 100% varmuudella että kyllä.

     Mikään ei riitä, aina on parannettavaa, sieltä kumpuaa se motivaatio kun sä tiedät pystyväsi parempaan.

 17. Sama ongelma täällä! Ja siihen lisäks jos paino nousee liikaa nii sitä tuntee ittensä läskiks :D.

 18. Kannattaa myöskin kokeilla joskus kehittää vähän jotain muutakin kuin pelkkää lihasta ettei kehity katkeraksi ja kankeaksi punttijätkäksi

 19. Samaistuin ihan täydellisesti. Sit just toi, kun kaivaa ne vanhat kuvat esiin. Niin totisinta totta ku voi vaan olla. 😀

 
Tykkää jutusta