Vatanen miks et kisaa jo?

Morot teille!

Yhtä asiaa on kysyttä niin moneen kertaan että koen helpommaksi kirjoittaa siitä kokonaisen tarinan kuin vastata jatkuvasti samaan kysymykseen henkilökohtaisesti eri ihmisille.

Kysymys kuuluu: Miks Vatanen et kisaa jo aiemmin? Eikö kannattais lähteä kokeilemaan jo aiemmin? Eikö kannattais hakea lavakokemusta jo? Miks? Milloin? Ja miten päin?

Jos pelaisin vaikkapa pingistä ja olisin hieman epävarma mun pingis taidoista niin voisin siitä huolimatta lähteä kylän pingismestaruus kilpailuihin kokeilemaan onnea. Pingiskisoihin valmistautuminen on luultavasti se että nukut yön hyvin, puet päälle, otat mailan ja pari palloa mukaan ja ajat kilpailu paikalle.

Kehonrakennuskilpailuhin valmistautuminen on ehkä hieman raskaampi prosessi. Tästä nykyisestä kunnosta jos lähtisin hakemaan kisakondista niin uskoisin fiksusti toteutetulla dietillä sen vievän vähintään 8kk ja mitä luultavimminkin vielä paljon pidempään. Tuo aika joka vietetään dietillä katkaisee kehityksen, ja silloin keskitytään vain hakemaan sitä rasvatonta kuntoa ja tyydytään siihen lihasmassaan mitä siihen mennessä ollaan saavutettu.

Onko tälläistä prosessia järkeä tehdä jos olet lähestulkoon varma että vain ja ainoastaa häntäpään sijoitukset on mahdollisia sinulle? Lähtisitkö itse tekemään?  Miltäköhän Vatanen näyttäisi tuossa alla olevassa rivistössä, mulla olis kova veikkaus että eipä varmaan hääviltä.

Kuva napattu pakkotoisto.comin galleriasta. @Mikesiren
Kuva napattu pakkotoisto.comin galleriasta. @Mikesiren

Mä saata näyttää isolta BODARILTA omalla salilla muiden 15wee jonnejen rinnalla, mutta sitten kun astun oikean kehonrakentajan viereen niin teen katoamistempun. Tällä lihasmassalla voisin osallistuas h&m alusvaatemalliston kuvauksiin mutta en kehonrakennuskilpailuihin. Vaikka nykytrendi onkin et treenataan niiq 3kk jonka jälgeen hankitaan huippuvalmentaja ja sit aletaan niiqu rankalle kisadiettikselle ja otetaan joka aamu kuva puurosta ja tietty aamulenkin jälkeisistä hikisistä kainaloista, mutta samperi kun en voi osallistua bikinifitnekseen 😀 En ole varmaan ainut kuka kyseisen ilmiön on havainnut. Kehonrakennuskilpailuihin ei perusmatti meikäläinen lähde muutaman vuoden treenin jälkeen, poikkeuskia toki on.

Mä halua ensin sellaisen lihasmassan päälle jolla olisi mahdollista jopa sijoittua lähemmäs kärkeä kuin häntäpäätä. Lihasmassan määrä toki ei sijoitusta määrää vaan suurin osa riippuu dietin toteuttamisesta ja loppu viimeistelyistä ja niitä ei voi ensi kertalaisena enakkoon tietää. Mutta siis sitä halusin sanoa että pohjan haluan rakentaa huolellisesti että sen perusteella voisi vaikka pärjätäkkin hyvässä myötätuulessa jos dietti menee nappiin.

Luulisin että classic luokassa voisin pärjätä lihasmassa suhteen taikka shortsilavalla, mutta nuo edellä mainitut lajit ei ole koskaan mua henkilökohtaisesti säväyttäneet. Mä haluan olla joku päviä iso ruma mörkö, en pelkästään hottis rantaleijona 🙂

Mä oon vielä aika nuori jos verrataan kehonrakennuskilpailujen keski-ikää, annetaan nyt vaan homman kypsyä ja lähdetään tuota tuonnempana kokeilemaan että mihin asti rahkeet riittää!

Ja kaikille innokkaille bodyjuorujen levittelijöille, en ole hakemassa mitään voittoa taikka overallia niinkuin olen kuullut kylillä puhuttava 😀 Ovaskaisen Mikollekin oli joku juustopää mennyt sanomaan ettei siitä ole mitään vastusta Vataselle 😀 Meinasin hävetä silmät päästä kun kuulin tämän. Joten ottakaahan iisisti, mä lähden parin vuoden päästä kokeilemaan mihin musta on ja tulee tällä raha mitä on tullakseen 🙂

20141013_222422

Facebook <– Tykkää

Youtube <– Tilaa

Kotisivut <– Tsekkaa

Instagramista löydätte nimellä @ptvatanen

PT Vatanen

Vuonna 1990 rakas äitini ponnisti minut ulos kohdustaan ja siitä lähtien olen ollut ihmisten harmina vähän sielä sun täällä. Kotoisin olen itärajalta, pienen pienestä kylästä nimeltään Tuupovaara. Asia johti toiseen ja toinen taas kolmanteen ja nykyään vaikutan etelä-suomessa. Vuonna -08 astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille ja sille tielle sitten jäinkin. Ensin se oli vain ajan kulutusta, sitten se muuttui harrastukseksi, siitä elämäntavaksi ja tänä päivän teen elantonikin salilla, aika kätevää.. :) Ystävieni painostuksesta lähti ajatus kisaamisesta, ja muutenhan sitä ei tule tehtyä ellei kovaan ääneen huutele kylillä. 2017 vuonna PT Vatanen seisoo pienen pienissä pikkuhousuissa muitten puolialastomien miehien kanssa vierekkäin kisalavalla, katsotaan kuinka käy! Joten pysyhhän kanavilla!

10 vastausta artikkeliin “Vatanen miks et kisaa jo?”

 1. No niinhän noille joillekin naisbloggareillekin huudellaan miesmäisistä reisistä, jos vähänkin näkyy lihasmuotoa, vaikka totuus on ettei se reiden ympärysmitta ”livenä” ole kovin kummoinen saatikka miesmäinen. 🙂
  En mä silti usko että sä ihan rimpula olisit päivänvalossakaan, mutta kyllä se munkin mielestä on ihan hyvä ottaa rauhassa toi homma. Kai sitä kerkee sitten lopun elämäänsä kisailemaan kun siihen pisteeseen pääsee 🙂

 2. Oot kyllä kaikinpuolin helvetin mukava jätkä, blogis on loistava. Tuli melkein ikävä kun ei ollut vähää aikaa tekstiä 😀 jotain pidempää treeni/foodi videoo olis kiva kattella!

  • Kiitosta kovasti! Mukava kun jaksat lukea, eihän tätä tekis jos kukaan ei seurais 🙂 Videoita pitäis tehdä läjäpäin mutta aina tuo aika meinaa loppua kesken kun joutuu töitäkin paskomaan, mutta tulossa on! 🙂

  • Mä oon sun touhuas seurannu jo pidemmän aikaan ja hyvää meininkiä sulla. Jalat tuntuu olevan aika tukevasti maankamaralla. Et oo suotta hötkyilly sen kilpailun suhteen. Kannattaa vaan malttaa ”ensimmäisistä” treenivuosista ottaa kaikki ilo irti, varsinkin jos tarkoitus natukkana jatkossakin treenata. Shortsiluokkaan ei taida enää asiaa olla josset sitten 10kg lihasta polta pois. Classiciin sun lihasmassa olis varmaan jo aika hyvä, mutta kehonrakennukseen tarvinnee 10-15kg lisää lihaa, eikä sekään tietenkään ole mikään tae menestymiselle. Jatka samaan malliin! Päivä kerrallaan, kuten sanoit: hiljaa hyvä tulee! Tämän kaikenhan jo tietysti tiesitkin. Tsemppiä syksyn treeneihin!

   • Kiitos! Jalat on syvällä mullassa ja pidetään ne jatkossakin siellä. Kehonrakennus on ollut alusta asti se tavoite, mikää välimaasto ei ole kiinnostanut koskaan. Eiköhän toi 10kg tehdä vähintään kisoihin mennessä ja ihmetellään sitten miltä paketti näyttää. 🙂

 
Tykkää jutusta