Asiakkaani HUIMA muodonmuutos!

Morot kaikille hiirille sinne ruutujen toiselle puolelle!

Onko sellainen totaalinen U käännös mahdollista? Voiko ihminen halutessaan päästää kaikista vanhoista tavoistaan irti ja ottaa uuden suunnan elämäänsä? Voiko vaikeasti ylipainoinen ihminen sormia napsauttamalla päättää olevansa puolen vuoden päästä normaaleissa mitoissa ja voida hyvin niin henkisesti kuin fyysisestikkin, toki moni voi päättä tuon asian mutta onko mahdollista myös toteuttaa se?

No totta hitossa se on mahdollista!

Personal trainerin töitä muutaman vuoden tehtyä on tullut hyvinkin selväksi että itsekuri, päättäväisyys ja luja luonne on katoava luonnonvara. Lähestulkoon kaikki asiakkaat projektin alussa ovat varmoja että tulevat näkemään maaliviivan kun kerta ovat sellaisen trendikkään peeteenkin hankkineet, mutta tosia asiassa kyydistä putoaa todella moni ennenkuin maaliin asti päästään. Ihmisillä on kuvitelma että kun palkkaavat valmentajan niin työstä tulisikin jotenkin helpompaa, asiahan ei ihan näin ole.. Duunista luultavasti tuleekin rankempaa kun asiat tehdään oikein ja tulokseskkaasti. Ei ole mitään helppoa reittiä jos maaliin halutaan nopeasti.

Pilvilinnoissa on kiva asustella mutta kun vastaa tuleekin arki ja kaikki se duuni mitä pitää tehdä niin monella menee pupu pöksyyn ja vedetään hätäjarrukahvasta.

Tämän ilmiön takia en usko kenenkään asiakkaan juttuihin alkumetreillä vaan haluan nähdä tuloksia, niiden kautta saa mun arvostuksen. Jotta tämä ei liian synkältä kuullostaisi niin toki seassa on niitä jääräpäitä ja kuuliaisia asiakkaita ketkä noudattava millin tarkkuudella jokaista mun antamaan ohjetta, nämä jääräpäät tekee TULOSTA!

Selittelijät selittelee, tekijät tekee!

Kerrompa tarinan yhdestä asiakkaastani, jota ei enään tunnista samaksi ihmiseksi mitä hän oli hetki sitten.

Viime talvena mun juttusille tuli reipas 15 vuotias tytön tyllerö nimeltään Teea. Elopainoa oli kertynyt iso kokoisen kehonrakentajan verran mutta tässä tapauksessa koostumus ei ollut täysin sama, tilanne oli jo todella huolestuttava terveydenkin kannalta. Kuten vähän arvelinkin niin toiveena asiakkaallani oli saada rasvaprosenttia pienemmäksi ja yleiskuntoa samalla kohottaen.

Mun ekat ajatukset oli että tosi mahtava juttu että haluat muuttua, mutta mä epäilin SUURESTI että homma tulee tyssäämään alkumetreille, koska hän oli vasta 15 vuotias ylä-asteelainen jonka elämään varmaan kuuluu paljon muutakin kuin olla salilla, syödä salaattia ja nukkua. Tietysti pidin nämä ajatukset omassa päässäni ja kannustavalla asenteella lähdettiin talkoisiin!

Tältä asiakkaani näytti ennen projektin aloittamista.
Tältä asiakkaani näytti ennen projektin aloittamista.

Ylipainoa oli niin rajusti joten ei lähdetty millään hissuttelu dietillä liikkeelle vaan valmiiksi energian saanti laitettiin melko alhaiseksi 1400-1600kcal/pv. Salilla treenattiin kolmesti viikkoon ja sen lisäksi kaksi spinning tuntia. Näillä ohjeilla homma otti todella kovasti tuulta siipien alle ja tyttö alkoi laihtua silmissä.

Viikko toisensa jälkeen jokaisessa viikkoraportissa oli maininta että ohjelmia on noudatettu säntillisesti ja tuloksista päätellen en voinut epäillä asiaa. Kuukausi toisensa jälkeen homma jatkui yhtä sulavana eteenpäin ja mä olin ällikällä lyöty että miten tuon ikäinen tyttö voi sitoutua tähän noin päättäväisesti ja noudattaa ohjelmia 100% tarkkuudella.

Mä kysyin jokaisessa yhteistreenissä että miten homma on kulkenut ja että joko alkaa päätä puristamaan pitkään kestänyt dietti, vastaus oli aina että mikäs tässä on lapusta lukea ja tehdä niinkuin käsketään, helppo nakki. Arvostus häntä kohtaan alkoi kasvaa ja mun ei tosissaan tarvinnut enään koskaan kysy että onko hän noudattanut antamiani ohjeita säntillisesti kun tiesin jo valmiiksi vastauksen.

Me aloitettiin kuuden kuukauden tehovalmennuksella tämä projekti jonka aikana painoa PUTOSI 40 KILOA!!!! Siinä on sellainen tulos jota TODELLA harva pystyy tekemään! Teea oli niin liekeissä saavutetusta tuloksesta että päätimme jatkaa valmennusta vielä 6kk eteenpäin jonka aikana tavoitteena oli karistaa viimeisetkin ylimääräiset pois.

10256497_864066796951146_8767185750945632200_n
Tältä hän näyttää nykyään 🙂

Tähän mennessä Teea on pudottanut lähes 50kiloa ja intoa löytyy edelleen vaikka vähän muillekkin jakaa, hyvä niin sillä valmennusjaksoa on vielä edessä jonkimoinen taival ja tehoja tarvitaan vielä 🙂 Teea on innostunut urheilusta jopa niin paljon että taisi viime treeneissä puhua haluavansa ehkä tehdä tästä ammatin itselleen kunhan nyt lukion käy ensin loppuun 🙂

Kalliksi tämä on tullut Teealle, ei niinkään mun palveluitten puolesta mutta tais mennä AIVAN KAIKKI vaatteet uusiksi 😀

Tälläiset keikat antaa asiakkaalle paljon mutta niin myös mullekkin, on mahtava tunne kun on saanut ohjata toisen ihmisen oikeille raiteille elämässään!

Teea oli ennen yhteydenotta minuun taistellut useamman vuoden ylipainoa vastaan ja yrittänyt saada painoa alas tuloksetta, yksin ja ilman tietoa homma on hyvinkin mutkikasta. Jos sä olet yrittänyt taistella ylipainoa vastaa ilman onnistumista niin ota yhteyttä! Laitellaan elämäntavat uusiksi ja kohti kevyempää huomista!

Sähköpostiosoite: [email protected]

Teea

Kuvien välissä 7-8kk

Ei ole varaa personal traineriin? <– Klikkaa!

 

Facebook <– Tykkää

Youtube <– Tilaa

Kotisivut <– Tsekkaa

Instagramista löydätte nimellä @ptvatanen

PT Vatanen

Vuonna 1990 rakas äitini ponnisti minut ulos kohdustaan ja siitä lähtien olen ollut ihmisten harmina vähän sielä sun täällä. Kotoisin olen itärajalta, pienen pienestä kylästä nimeltään Tuupovaara. Asia johti toiseen ja toinen taas kolmanteen ja nykyään vaikutan etelä-suomessa. Vuonna -08 astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille ja sille tielle sitten jäinkin. Ensin se oli vain ajan kulutusta, sitten se muuttui harrastukseksi, siitä elämäntavaksi ja tänä päivän teen elantonikin salilla, aika kätevää.. :) Ystävieni painostuksesta lähti ajatus kisaamisesta, ja muutenhan sitä ei tule tehtyä ellei kovaan ääneen huutele kylillä. 2017 vuonna PT Vatanen seisoo pienen pienissä pikkuhousuissa muitten puolialastomien miehien kanssa vierekkäin kisalavalla, katsotaan kuinka käy! Joten pysyhhän kanavilla!

42 vastausta artikkeliin “Asiakkaani HUIMA muodonmuutos!”

 1. Käsittämätön muutos!!!!!! wau!!!! onnea ptlle ja teealle!

  • Kiitos 🙂 Mä en kyllä pisteitä tarttee, annetaan kaikki Teaalle! Mä en pudottanut ainuttakaan hikipisaraa tämän projektin eteen 🙂

 2. Aivan huikeaa! Tämä kirjoitus toi varmasti toivon kipinän monelle painonsa kanssa kamppailevalle 🙂 Hyvä te!

  • Teea kyllä pisti yli odotusten 🙂 Juuri sitä hainkin tällä kirjoituksella että pitkäänkin ylipainon kanssa kamppaileet ihmiset heräisi ja ymmärtäisi että kaikki on korjattavissa jos vaan oikeaasti haluaa.

 3. Huh vau mikä muutos! Huikeaa päättäväisyyttä asiakkaalta ja mahtavaa ammattitaitoa valmentajalta! Keep going! 🙂

  • Kiitos Marjut! Päättäväisyys tässä tapauksessa oli kovaa terästä ja on edellenkin 🙂 Eteenpäin mennään –>

 4. Nyt kyllä vähän huijasit ettet ois pudottanut hikipisaraa tän projektin eteen ku sulla oli välil treeneis suurempi (myötätunto)hiki 😀 mut joo oot kyl ollu paras valkku, et ei ois parempaa voinu toivoo!:)

  • Hahah 😀 😀 No joo välillä on paita märkänä, ehkä munkin pitäis tota rasvaa alkaa vähän suuremmalla kädellä pudottelemaan niin kevenis omakin askel 🙂

 5. Uskomattoman upea muutos! Voi vain kuvitella kuinka paljon elämänlaatu on parantunut tän elämäntapamuutoksen myötä. Onneksi olkoon Teealle, oot varsinainen supermimmi! 🙂

  • Kyllä! Vaikka ylipainoiset siitä herneet vetääkin nenään jos alkaa puhumaan elämänlaadusta mutta onhan se päivänselvä asia jos et ole tyytyväinen kehoosi jossa asut niin se näkyy ja tuntuu. Teea on yhtä hymyä nykyään ja ei voi kuulemma itsekkään uskoa että on tässä kunnossa missä tänäpäivänä hän on.

 6. Wow miten upea muutos! Ennenkuin luin että tämä tyttö/nainen on 15 vuotias, luulin kuvista että hän olisi about 30 vuotias… Sitkee ja luotettava mimmi! Ja varmasti oot ollu loistava PT Teealle ja tuntuu varmaan tosi palkitsevalta tollanen.
  Oon itsekin 15-vuotias tyttö ja päätän yläkoulun tän vuoden jälkeen. Mulla on suunnitteilla fysioterapeutin/PT.n ala sit isompana. Tuntuu tosi huikeelta lukee tälläsiä, ja miettii et kun itse pääsis sit aikuisena auttamaan muita tolla tavalla… Pitäs vaan saada itellekkin vähän lisää ruista ranteeseen, ja kun sais kaikki tiedot ja taidot kuntoon, niin haluisin kans päästä auttaa muita tällästen asioiden kanssa…
  Voi oisimpa jo aikunen ja hienos kunnos ja auttamas muita 😛

  • Ihan oikealle alalle olet hakeutumassa, ylipaino alkaa olemaan melkoinen rasite täällä Suomessa joten auttajia sille rintamalle tarvitsee! Ja kaiken lisäksi tää on tosi leppoista ja mukavaa hommaa 🙂 Nyt opiskelet aihetta ja treenaat itse paljon niin sulla on hyvä pohja lähteä auttamaan muita.

 7. WAUWAUWAU! Aika sanattomaksi vetää. GO TEEA GO! Tuolla asenteella pystyy varmasti millä elämänalueella tahansa, mihin tahansa! 🙂

  • Kyllä mä sanon jos tommosen tekee niinku tosta vaan ja täysin valittamatta niin varmasti onnistuu moni muukin asia elämässä 🙂

 8. Kunnioitettava ja inspiroiva suositus Tealta, aivan mahtavaa!

  Mulla on itsellänikin ollut personal trainer apunani nyt muutaman kuukauden, ja se on ollut jokaisen euron arvoista. Sen lisäksi, että PT tekee mulle treenisuunnitelmat, vetää treenejä ja antaa ruokaohjeet, PT:n kanssa sovitut treffit ovat ehdottomasti se asia, mikä pitää homman käynnissä vaikka miten olisi ”itsekuri loppu”. Vaikka olisi tullut viikonloppuna mässäiltyä tai olisi ihan miten huono päivä tahansa, PT:n kanssa sovittuja tapaamisia ei edes halua perua. Se ois niin noloa. 😀 Ja sitten kun sinne menee ja taas tajuaa, että ei vitsi minä kehityn koko ajan, motiaatiota on taas pitkäksi aikaa! PT tsemppaa ja iloitsee minun kanssa, ja on mahtavaa kun on joku jonka kanssa voi jakaa tämän kaiken. Joku joka varmistaa, että menen oikeaan suuntaan ja mikä parasta, opettaa koko ajan mulle taitoja siihen, että kun tavoitepaino on saavutettu, se myös pyysyy.

  Vatanen, teette todella tärkeää työtä!

  • Kiitos hyvästä kommentista! Asia on juurikin näin. Mua harmittaa suuresti kun multa kysellään PALJON vinkkejä, suurin osa tulee reilusti ylipainoista ihmisiltä. Me kehoita että tavattaisiin ja suunniteltaisiin hyvät kuviot jolla saatais kunto kohenemaan, mutta sitten tulee se legendaarinen ”ei mulla oo varaa tähän”. HALOO!!! Sitten rahaa kuitenkin löytyy kaikkeen muuhun, mitäs sitä omaan terveyteen sijoittaan.. Eihän se satu olemaan kuin kaikista tärkein asia mitä ihminen voi omistaa..

   Mutta kiva kun sä olet tajunnut ettei fyrkat mene kankkulan kaivoon vaan joka sentille saa vastineen kun hoitaa hommat niinkuin on sovittu 🙂

   Tsemppiä urakkaan, hoidat sen kerralla kuntoon ja koskaan ei enään takaisin 🙂

 9. Tämä postaus sattui silmiini fb-feedistä ja tämän luettuani kahlasinkin samalta istumalta blogiasi paljon pidemmällekin. Taisit saada juuri uuden fanin. 😀 Sinulla on todella kiva kirjoitustyyli ja itä-suomalainen lupsakkuus paistaa jutuista läpi, kerrassaan mahtava asenne siis! Blogisi on parasta koko blogirintamalla pitkään aikaan, joten jatka ihmeessä samaan malliin. Ja pakkohan tämäkin on vielä sanoa: näytät törkeän hyvältä! 😉

  • Kiitos, taidat ollakkin sitten ensimmäinen laatuaan 😀 Tämmöinen palaute antaa potkua mulle jatkossakin kirjoitella lisää syvällisiä juttujani 😀 Kiitos ja ensi kertaan!

 10. Upea muutos!!! Onnea uuteen, terveelliseen ja itsevarmaan elämään! Ihailtavaa sinnikkyyttä 🙂

 11. Aivan mahtavan huikea tämä Teean muutos! Oon niin iloinen hänen puolestaan. Mahtava tyyppi Teea on ollut aina. Iloinen, positiivinen ja aivan valloittava! Se puoli hänessä ei onneksi ole tämän projektin myötä miksikään muuttunut. 🙂 Teeassa on niin paljon positiivista energiaa, että hänelle melkein mikä tahansa on varmasti mahdollista. Persoona isolla P:llä. <3

  • Kyllä näin on 🙂 Mutta positiivisuus on omasta mielestä pompsahtanut uudelle tasolle muutoksen myötä, hymy on ainakin entisetä leveämpi nykyään 🙂

 12. Mä harvoin kommentoin näihin kirjoituksiin mutta nyt on pakko! Siis todella upea ja käsittämätön muodonmuutos! 🙂 Iso hatun nosto tytölle ja sen valmentajalle.

  • Kiitos 🙂 Muutos on todella iso mutta niin on myös tehty työmääräkin. Nää kuvat antaa aika ruusuisen kuvan hommasta, sitä se ei ole. Raakaa duunia päivästä toiseen ilman mitään löysäilyä, monella ei pää kestäisi mukana.

 13. Respectit Mr Vataselle ja Tealle, huippu suoritus ja missä ajassa 😮

 14. Upeaa ! Teealla on varmasti nyt ennekaikkea terve elämä edessä, joka on aivan mahtava palkinto tuosta työstä. ! Tietysti oma peilikuvakin on varmasti paljon miellyttävämpi silmälle, vaatteet kivempia ja liikkuminen helpompaa 😉 Terveys ennen kaikkea, sitä ei osaa arvostaa enne kuin sen menettää !

  • Se on totta, monia asioita pidämme itsestäänselvyyksinä vaikka eihän ne edes ole, asioita osaa vasta sitten arvostaa kun ne tosissaan menettää!

 15. Vautsi, aivan käsittämätöntä!!!!
  Johan tässä itellekki tulee innostusta lähtee tosissaan yrittämään kun näkee et muutkin siihen pystyy, niin miksi mä en pystyis?! Se on vaan toi itsekuri niin huono välillä, et vaikka on hyvään vauhtiin päässy ni antaa välillä niiden lipsahdusten tapahtua ja sit ollaan taas lähtöruudussa… :/
  Kun vasta on 18-vuotta täyttäny ja innostusta löytyy niin ehkä todellakin täytyy tarttua itseään kunnolla niskasta kiinni ja potkii ittensä sinne salille ja muuttaa niitä ruokailutottumuksia. Ehkä mäkin joskus voisin näyttää yhtä hyvältä ku Teea, vau!!
  Isot aploodit Teealle ja valkulle!! *käsien taputusta*

  P.S. Luulen et Teea on ihan mielellään noin hyvännäkösen pt:n kanssa treenannu! 😉

  • Kiitos 🙂

   Muutos kannattaa tehdä nyt, jos jäät asian kanssa vatvomaan niin helposti käy niin että huomaat olevasi 40 ja vielä paljon pahemmassa jamassa kuin nyt. Älä mieti vaan tee.

   Palkka hyvä pt potkimaan perseelle niin saat lisä vauhtia! Yksin puurtaminen on monelle liian paha paikka ja homma menee jojotteluksi.

   Ihminen pystyy vaikka mihin kun vaan haluaa sitä tarpeeksi!

 16. Miten tuosta ”ennen” valokuvasta voi päätelä, että kyseessä on sama henkilö?
  Kasvoja ei näy. Ihan vaan uteliaisuuttani ihmettelen.

  • Mulla ei kyseisestä asiakkaasta ton parempaa ennen kuvaa ollut joten siihen oli nyt tyydyttävä. Toki utelias saa olla, ja sanotaanko näin että uskokoot ken uskoo, se ei ole pois minulta 🙂

 17. Palautuko iho noin huiman painonpudotuksen jälkeen normaaliksi eikä ikävää löysää ihoa jäänyt?

  • Ihon on palautunut hyvin ja tulee palautumaan täysin normaaliksi, se voi toki viedä hetken. Mitä nuorenmpi on sitä paremmat edellytykset on saada iho palautumaan, vanhempana monesti joutuu tuommoisen projekti jälkeen turvautumaan palstiikkakirurgin apuun.

 18. Herran jestas mikä muutos :–) !! Multa on lähteny painoa n. 12 kg ja tää oma muutos tuntuu jo suurelta! Ihan mahtavaa, keep it up!!

 
Tykkää jutusta