Ei ole varaa personal traineriin?? Bullsh*t!

Moro kaverit!

Seuraava kirjoitus kuullostaa varmasti monen korvaa mainoskikalta mutta sitä mä en tässä hae, tai sitten joidenkin mielestä varmaan haen 🙂 Anyway..

Multa kysellään s.postin ja facebookin välityksellä PALJON terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ilmaisvinkkejä ja se on siis täysin ok. Mä autan mielelläni ihan ilmaisiksikin mutta vain tiettyyn rajaan saakka, ihan valmiita runkoja en kenellekkään ala siellä rakentamaan kun onhan minun itsekkin jostain heraproteiini rahat tienattava.

Mä heittelen yksinkertaisia ja toimivia vinkkejä, mutta sitten monet lähtee onkimaan lisää tietoa. Kyllä karkkikaupassakin voi kiltisti kysymällä yhden karkin maistiaisiksi ottaa mutta katsoppa mitä käy kun otat kourallisen 🙂 Ennenkuin enempään aletaan karkeista puhumaan niin palataampa aiheeseen. Voin siis pikkukysymyksiin vastailla mutta laajempiin kysymyksiin yleensä vastaan että ”mä todellakin voin auttaa sua ihan kunnolla, tehdään sulle ohjelmat ja käydään salilla treenaamassa ja viedään tämä projekti tasantarkkaan niin pitkälle kuin haluat”

Kumman koneiston sä haluat?
Kumman koneiston sä haluat?

Tähän monesti tulee vastaus että ”ei mulla oo varaa”, ”en mä voi tollasta summaa maksaa”… Kymmenen riviä kirjoittanut tätä ennen kuinka on kärsinyt masennuksesta ja sairaalloisesta ylipainosta jo viimeiset 10 vuotta… SULLA EI OLE VARAA???? Joo kyllä mun palvelut maksaa rahaa, ihan niinkuin ruokakin maksaa kaupassa. HERÄÄ PAHVI, jos sä oikeasti voit pahoin, sä et pysty nauttimaan elämästä ihan täysin rinnoin, sä olet lukuisia kertoja itse yrittänyt ryhdistäytyä mutta ne yritykset ovat kaatuneen aina viimeistään kuukauden päästä.

Sä selvästi tartteet ihmistä kuka kertoo sulle miten homma tehdään, semmoista ihmistä kuka pysyy sun rinnalla koko projektin ajan, jos kaadut turvalleen niin se tyyppi nostaa sut pystyyn ja sitten taas yhteistuumin jatkatte matkaa.

Nyt en puhu kaikista ihmisistä mutta suurimmasta osasta kuitenkin ketkä väittävät ettei ole rahaa panostaa omaan hyvinvointiin. Alkakaa kirjoittamaan vihkoon KAIKKI ostokset mitä teette kuukauden aikana, lukuunottamaatta perus elintarvikkeita ja muita pakollisia ja välttämättömiä ostoksia, mitä noita nyt on esim vessapaperi 😀

Mä voisin väittää että sillä rahalla millä ostatte täysin turhaa kamaa palkkaisitte mut tai kenet tahansa pt:n apuun kevyesti! Jos esim polttelet tupakkia, mitä aika moni PUUPÄÄ vielä nykyäänkin tekee ja odottappa jos on vielä niin PUUPÄÄ että palaa about aski päivässä, se yks aski maksaa pyöreesti sen 5e niin arvatkaapa mitä?? Sillä kuukausihinnalla voisit ostaa multa kovan valmennuspaketin, esim 6kk setin joka pitää sisällään 12 treeniä ja yhteensä 4 eri ohjelmaa. Mutta kun ei ole varaa ja sit sytyteen rööki tai käydään ostamassa sipsipussi kaupasta.

HAHAHA!! Vai että ne pt palvelut maksaa rahaakin, paskanmarjat! EI MULLA OO VARAA!!

Ihminen keksii selityksiä maailman tappiin asti, raha on yksi ”hyvä” selitys, ja jos sitä rahaa alkais säästämään niin siinähän joutus jättämään kaikkee ”kivaa” pois.. Kannattaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja puntaroida uudemman kerran. Täällä kaikki taplaa tyylillään mutta ei kannata jatkuvasti kävellä puuta päin, se sattuu ja kaiken muun lisäksi näyttää tyhmältä.. 😀

Älkää suuttuko! Toki kaikki saa käyttää rahansa juuri niihin asioihin mihin haluaa. Nyt vaan vähän herättelin niitä ihmisiä ketkä voivat hunosti esim oman fyysisen olemuksen/terveyden takia ja omista ponnisteluista huolimatta eivät ole onnistuneet korjaamaan asiaa, nii miettikää oikeasti että onko kyse taloudellisesta tilanteesta vai piileekö syy jossain ihan muualla.

Tiivistetään sanoma nyt lyhyemmäksi kun tuntuu paskamyrskyä pukkaavan mun s.postiin 😀 😀 Jos sä OIKEASTI haluat jotain asiaa ylikaiken niin sä keksit siihen keinot ja monessa tapauksessa se tarkoittaa sitä että on tehtävä muutoksia elämään jotka mahdollistaa reitin kohti maalia. Muutos ei tule ilmaisiksi ja itsestään.

Laittakaa mietintämyssy päähä ja ottakaa yhteyttä parhaaseen paikalliseen personal traineriin. Jahkailu ja ylimääräinen miettiminen nostaa koko ajan kynnystä tehdä asialle jotain. Jos asutte Porvoon ympäristössä niin luonnollisesti meikäläiselle viestiä!

Sähköpostiosoite: [email protected]

Peace!

SONY DSC

Facebook <– Tykkää

Youtube <– Tilaa

Kotisivut <– Tsekkaa

Instagramista löydätte nimellä @ptvatanen

PT Vatanen

Vuonna 1990 rakas äitini ponnisti minut ulos kohdustaan ja siitä lähtien olen ollut ihmisten harmina vähän sielä sun täällä. Kotoisin olen itärajalta, pienen pienestä kylästä nimeltään Tuupovaara. Asia johti toiseen ja toinen taas kolmanteen ja nykyään vaikutan etelä-suomessa. Vuonna -08 astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille ja sille tielle sitten jäinkin. Ensin se oli vain ajan kulutusta, sitten se muuttui harrastukseksi, siitä elämäntavaksi ja tänä päivän teen elantonikin salilla, aika kätevää.. :) Ystävieni painostuksesta lähti ajatus kisaamisesta, ja muutenhan sitä ei tule tehtyä ellei kovaan ääneen huutele kylillä. 2017 vuonna PT Vatanen seisoo pienen pienissä pikkuhousuissa muitten puolialastomien miehien kanssa vierekkäin kisalavalla, katsotaan kuinka käy! Joten pysyhhän kanavilla!

33 vastausta artikkeliin “Ei ole varaa personal traineriin?? Bullsh*t!”

  • Thanks dude! Moni ottaa varmaan nokkiinsa mut se on vaan fakta että jos sä jotain OIKEASTI haluat niin sä keksit keinot kuinka sen toteuttaa, mut toki helpompi on aina keksiä selitys ettei tarttee tehdä duunia 🙂

 1. Taas täysin asiatekstiä (Sinä osaa muuta kirjottaakkaa..)

 2. Itse opiskelen yliopistossa ja saan opintotukea 500e/kk. Tämä raha kuluu kokonaisuudessaan: vuokra, vesi, sähkö, kuntosali, bussikortti ja muihin juokseviin kuluihin kuten puhelinlasku. (Hyvin pieni, mutta maksu silti)
  Tämän lisäksi teen muutaman illan töitä viikossa, saan käteen noin 300e/kk. Tämä raha riittää juuri ja juuri ruokaan ja jos tarvitsee kouluun saada jokin oppikirja (esim. kemian opukset maksaa halvimmillaan sen 50e zipale, ja joihinkin kursseihin se on käytännössä pakko hankkia kun kirjastossa ei ole ja asiaa on paljon opeteltavana). niin pitää vanhempien autella.

  Lisäksi minulla on vakituinen tyttöystävä jonka kanssa täytyy aikaa viettää, kuten myös kouluun tehtävien pakollisten fysiikan ja kemian raporttien tekemiseen sekä laskuharjoituksien tekemiseen kuluu aikaa useita tunteja päivässä. Tämän takia ei minulla ole myöskään mahdollista ottaa enempää työtunteja viikkoon.

  Minulla ei siis ole mitään tarvetta palveluillesi, omaan hyvät pohjat ja kisoihinkin on tavoitteet cbb puolelle. Mutta ihan osviittana, että ei kaikilla ole oikeasti rahaa kenenkään palveluihin. Monet toki keksivät vain tekosyitä, mutta se ei tarkoita että kaikilla on samanlainen elämäntilanne. Teen itse ostokseni lidlissä, ostan halvinta mahdollista versiota tuotteesta käytännöllisyyden nimissä toki. En tee heräteostoksia, ja vaatteita ostan vain vanhojen ollessa käyttökelvottomia. Eli viime kerran 1.5v sitten farkut. Silti rahani eivät riittäisi palveluihisi. Tähän yhtälöön kun lisättäisiin mahdollinen jälkikasvu, maisterivaiheen gradu, koira, pitkät välimatkat esim. Jyväskylän keskustan asuntopulan takia tai edes vaikka autoon kuluvat kulut niin huhhuh.

  Kaikilla ei ole samanlainen tilanne joten aika PUUPÄÄ saa olla että edes toteaaa, että kaikilla on varaa jos ei ostele mitä sattuu. Varsinkin kun osa joutuu syömään vielä enemmän kuin minä (5000kcal josta iso osa tulee jo maltosta treenin ympärillä (=halpaa)) joten rahaa kuluu siihenkin enemmän ja tosiaan mahdollisia lisäkulujakin voi olla huomattavasti.

  • Jes! Saatiinha me ensimmäinen nillittäjä 🙂 Sun tapauksessa kyse ei ole terveydestä taikka hyvinvoinnista joten miks hitossa sä alkaisit mitään urotekoja tekemäänkään asian eteen? Sun treenaamisessa kyse on vaan että haluat pumpata sun hauista isommaksi joten ei ole sielä ihan tärkeimmässä päässä mitä ihminen voi itselleen tehdä. Mä puhuin ihmisistä ketkä voi huonosti ja terveydellinen tilanne henkisesti ja fyysisesti kärsii. Jos ihminen tuommoisessa tilanteessa OIKEASTI haluaa parantaa elintapojaan ja päästä parempään kuntoon niin henkisesti kuin fyysisestikkin niin kyllä siihen keinot keksii. Jos tämmöinen tapaus olisi vaikka sun tilanteessa niin gradu jutut jättää kakkoseksi, pidentää opiskeluja niin että saa tehtyä vaikka 50/50 töitä ja opiskelua ja siinä tienata rahat että saa jonkun auttamaa jos ei itse pystynyt elämäntapoja muuttamaan.

   Sun tarinassa sä et ollutkaan valmis luopumaan mistään vaan sä just selittelit, sun tavoite on gradu niin on ymmärrettävää että opiskelet mutta jos sun päätavoite elämässä olisi ryhdystäytyä ja pudottaa vaikka 50kg painoa niin sitten se koulu olisikin sijalla kaksi ja siitä voisi luistaa sen verran että saa suoritettua sen päämäärä ykkösen maaliin asti.

   Mä oon normi tallaaja mutta jos mä päättäisin että haluan ostaa tuliterä ferrarin omalla rahalla niin mä olen 100% varma että pystyisin siihen. Siinä tapauksessa en vaan voisi jatkaa näin miten nyt elän, ymmärrätkö nyt pointin? Ei asiat muutu paremmaksi jos et tee töitä sen eteen..

  • mihin sä bussikorttia tarvit jos sulla on auto? heitä molemmat mäkeen ja hanki polkupyörä. jos oot yliopistolla niin kuntosali maksaa 60e vuodessa. rupee käymää samalla salilla kun mäkin kortepohjassa. hommaa kämppä ddr:stä, ei maksa mitään ja salimatka on 100 metriä. laita tyttöystävä vaihtoon ja rupee bodimunkiksi. ota opintolainaa ja wareta oppikirjat. rupee dyykkaan hamppareita hesen roskiksesta. myös sonaatilta saa käytännössä ilmaiseksi ruokaa jos jaksaa vähä syödä enemmän kerralla.

   • No tossa niitä ääripäitä jos oikeasti jotain haluaa. Luopuu jostain että saa tilalle sitä mitä haluaa.

 3. Kyllä se niin on että ihmisellä löytyy aikaa ja rahaa yleensä itselle tärkeille asioille. Eräs kaveri on krooninen rahapulasta valittaja, mutta kas, jostain kummasta löytyi 300 ekeä tatuointiin. Nykyään kun kuulen hänen sanovan ettei ole rahaa, niin suomennan sen suoraan mielessäni: ”Ei kiinnosta tarpeeksi/asia ei ole tarpeeksi tärkeä.” En mä silti ole myöskään ottanut asiakseni saarnata mulle kuulumattomista asioista, ”suomennan” tuon lauseen ihan hiljaa päässäni aina kun kuulen 🙂

  • Edellisessä duunipaikassa aina viikkoa ennen tilipäivää porukka alkoi valittaa tasaiseen tahtiin kun tili ammottaa tyhjyyttä, mutta sitten samaan aikaan ovihommia tehdessä usein törmäs viikonloppu iltoina näihin samoihin kavereihin tuhannen päissään yökerhossa… Kyllä sitä kivaan ja mielekkääseen hommaan aina rahaa löytyy.

   Mutta joo, kaikki laittaa rahansa sinne minkä näkee itselleen tärkeimpänä,

 4. Itse olen 18-vuotias opiskelija ja todella pihi rahan suhteen. Jonkun 4kk sitten palkkasin personal trainerin tekemään ohjelman ja käymään oikeita tekniikoita läpi, ja kyllä on ollut sen arvoista ! Nyt on hyvä katsella kun muut nuoret vääntää vaan hauiskääntöä siellä salilla, kun itse teen ”Oikeita” liikkeitä, kuten kyykkyä ja maastavetoa. : ) Voin vain suositella kaikille pt:n palkkaamista, vaikka tapaisi kerran parissa kuukaudessa, niinkun minä.

  • Näimpä, aika monella sun ikäisellä opiskelijalla se raha menee ihan johonkin muuhun. Ja nyt en todellakaan tarkoita että kaikkien pitäisi salilla käydä 😀 Mutta jos alkaa narina kuulumaan että kuinka huono olo on fyysisesti kun ryyppäsin 2 vuotta ja nyt ei oo penniäkään sijoittaa omaan hyvinvointiin, niin siihen voi kysäistä että siideriin riitti kuitenkin rahaa?

   Mieluisiin asioihin riittää aina fyrkkaa!

 5. Minulla ei henkilökohtaisesti ole varaa pt:hen, mutta varaa on kyllä salijäsenyyteen. Ihanne tilannehan olisi, että saisi sen salin ja pt:n, mutta se tekisi aika ison loven lompakkoon kuukaudessa. Haaveena on kyllä saada kunnon saliohjelma jossain vaiheessa. Ehkä kesällä, kun kulut on silloin muutenkin pienemmät.
  Omasta terveydestä voi pitää huolta ilman rahaakin tai pienillä menoilla. Sitten jos on siihen päälle perhe elätettävänä, niin ei siitä liikoja voi omaan hyvinvointiin sijoittaa, ainakaan joka kuukausi. Muuten kärsii lapset tai mies.
  Huono taloustilanne vaikuttaa kaikkeen, psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Nyt kun omistan salijäsenyyden jonne voin painella tuulettamaan päätäni, on se nostattanut yleistä hyvinvointia kummasti. Eli huonossa rahatilanteessa edes pieni osa pitäisi laittaa omaan hyvinvointiin. Vaikka uusiin lenkkikenkiin ja lähteä lenkkipolulle. Kummasti jaksaa taas niitä pennejä laskeskella 😉

  • Hyvä kommentti! Kirjoituksessa puhuin ihmisestä ketkä ei ole omalla yrittämisellään saaneet hommaa kuntoon, jolloin kyseeseen tulisi ulkopuolinen apu. Oikeasti hyvään fyysiseen kuntoon riittää että sulla on kengät jolla voit tehdä lenkkejä luonnossa, lihaskunnosta voi pitää huolta kotona omalla kehonpainolla tehtävillä harjoituksilla. Salia taikka pt:tä ei todellakaan tarvitse.

   Perhe elämäkin luistaa varmasti mukavemmin kun saa ottaa pienen irtautumisen arjesta ja lähteä sporttailemaan. Liikunta tuo hyvää oloa fyysisesti ja niin myös henkisestikkin.

 6. Vatanen, sä se puhut asiaa! Hienoa, että otit tän asian puheeksi!

  Toi on niin totta, että ihmiset vetoo siihen, että ei oo rahaa.. (Toinen on aika..)
  Mutta kyllä sitä vaan on huomannut, että kyllä sitä aikaa ja rahaa aina löytyy baari-iltoihin ja Alkoon..
  Se on vaan se totuus, et ihmiset ei vaan haluu myöntää sitä itselleen, että heillä ei oo loppujen lopuks kiinnostusta panostaa omaan hyvinvointiin, kun on niin helppo työntää se käsi sinne karkkipussiin hetkellisen hyvän fiiliksen toivossa.

  Ihan sama ongelma liittyy kuntosalikortin hankintaan.. ”Kävisin muuten, mutta se maksaa niin paljon” -Niin se sun kädessä sauhuava röökikin..

  Täällä Maailmassa on vaan sellainen pieni ongelma, että jos jollekin sanoo esimerkiksi tupakanpoltosta, niin sit oot nipo, etkä tajua mistään mitään..

  Mutta mä arvostan sun sanojas ja rohkeuttas ottaa tää asia esille! 🙂

  Niin ja vuosi sitten tilasin sun ruoka- ja treeniohjelmas.. Sain kiloja karistettua, eikä ne oo vieläkää tullu takas! Thänks!

  • Kiitos. Moni ei näistä uskalla kirjoittaa koska pelkää paskamyrskyä, mä laitan kurapuvun päälle ja sanon että antaa tulla vaan 🙂

   Mielekkäisiin juttuihin löytyy aina rahaa, harva ihminen voi sano ettei ole ostanut viimeiseen vuoteen yhtään mitään muuta kuin kaurapuuroa ja kevytmaitoa. Ja tottakai ihmiset saa laittaa rahansa omiin juttuihin, tietenkin! Mutta sitten kun sanovat NIIIIN haluavansa kuntoon mutta ei ole ainuttakaan penniä laittaa siihen eikä aio tehdä asian eteen mitään niin sit ihminen ei oikeasti edes halua sitä vaan puhuu lämpimikseen.

   Oisko aika päivittää ohjelmia?

 7. Ja jouluhan on niin lähellä että sitähän voi toivoa vaikka pukilta Vatasen valmennuspakettia 😉

 8. Asiallista tekstiä! Itse olen huomannut juuri saman, että jos jotain oikein kovasti haluaa niin sen myös saavuttaa kunhan ei anna periksi, eikä keksi tekosyitä! 🙂 Usein kuulen kaveripiirissäni valitusta kuinka ei ole rahaa ostaa ruokaa tai ei ole varaa siihen ja siihen… Mutta samat kaverit kuitenkin polttavat päivittäin ja tuntuvat olevan joka viikonloppu juomassa… 😀 Mutta jokainen tyylillään! Vaikka itsellänikin on tällä hetkellä todella tiukka rahatilanne näin 18-vuotiaana opiskelijana, niin yritän säästellä rahaa, jotta joku päivä saisin palkattua itselleni vielä PT:n. Sillä uskon, että se on koko rahan väärti! Haaveena olisi myös, että joku päivä pääsisin vetämään vielä yhteistreenin yhdessä itse PT Vatasen kanssa! 🙂

  Rispektit vielä sulle, että uskallat tarttua tällaisiin aiheisiin! Tämä teksti ja tämä blogi ylipäätänsä on toiminut suurena motivaation lähteenä! 🙂 Huononakin päivänä saa aina kumman lisäbuustin päivään kun käy lukemassa uuden blogikirjoituksen! 😉 Keep up the good work!

  • Kiitti Kartsa!

   Näin se vaan menee, jos haluaa ryypätä joka viikonloppu niin kyllä siihen keinot keksitään vaikka rahat olisikin ihan finaalissa. Sama homma tän pt hommankin kanssa, jos oikeasti haluat niin kyllä sä keksit keinot millä säästät rahat siihen. Ei päde ehkä ihan kaikkiin mutt jos sanon että pätee 95% niin ei mene varmaan kauas.

   Mukava kuulla että jaksat seurailla mun juttuja! Eihän tätä jaksais tehdä jos kukaan ei lukis 🙂

   Mukavaa viikonloppua sinne suuntaan!

 9. Riippuu tietysti siitä mihin tähtää, itse treenaan kisoja varten ja kallista touhua tää puhtaasti syöminen ja lisäravinteiden ja PT palkka on. Kun on kolme muksua, autolainaa, asuntolainaa, vakuutukset yms, niin aika usein joutuu esim ne omat ruuat ostamaan luottokortilla ja se on aika hullun hommaa perheelliselle… Mutta rakkaudesta lajiin!

  • Mutta siinä se nähdään, sä haluat kisaamaan joten hitto sähän ostat ruuat sitten laina rahalla jos tilipussista riittänyt. Kyllä sitä keinot keksii jos oikeasti haluaa. Onko se fiksua? no ei varmaan, mutta onko tää laji muutenkaan? no ei varmaan 🙂 Eikä sen tarttee ollakkaan, kunhan nauttii ja on sitä tekemisen meininkiä!

 10. Jeespoks jälleen loistavaa asiatekstiä ja näihän se on et ihminen on mukavuuden haluinen iha siihen viimeseen pisteeseen asti…Mullekki on moneen kertaan kauhisteltu et kuinka paljolla mä ostan esim: lisäravinteita sun muita salikerroista treenivaatteisiin :/ mutta ite oon ainaki menny semmosen mentaliteetin mukaa et kaikki se on sijotusta tulevaisuuteen ja siihen asiaan mistä pidän eli tässä tapauksessa bodaamiseen. Voisihan tietysti ne rahat käyttää kännäämiseen ja epäterveelliseen elämään ja olla kuin kaikki muut… MUTTA sehän ei käy laatuun sitten alkuunkaan :Ddd

  • Näin se Harri menee! Kaikki työntäkööt rahansa minne lystää, mutta turha kenenkään itkeä ettei ole varaa johonki jos ei ole sen asian eteen valmis mitään tekemään. Mäkin haluaisin vaikka mitä, mutta oonko valmis luopumaan esim tästä elämäntyylistä jota nyt vietän… En, koska en halua niitä muita juttuja niin paljon kuin tätä bodausta.

 11. Teksti on oikeasti hyvin kirjoitettu ja suurimmaksi osaksi pitää paikkansakin. Varmasti se >90% ihmisistä on juuri niitä tekosyiden taakse piiloutuvia, jotka ei vain viitsi/halua nähdä vaivaa vaan ikään kuin piiloviestinä ilmoittaa, että jos ei hyvää oloa ja timmiä vartaloa ilmaiseksi ja mitään tekemättä saa, niin antaa olla. Olin mäkin sellainen ennen.

  Se, mitä haluaisin tuoda esille, on se että on pieni joukko ihmisiä, joilla ei ole ihan oikeastikaan rahaa. Ymmärrän todellakin, että suurimmalla osalla olisi mahdollisuus tehdä toisenlaisia valintoja ja olla ostamatta asioita, mutta sitten kun itse joutuu siihen tilaan, jossa joutuu pyytämään sukulaisilta ruoka-apua, valmiiksi pienestä palkasta suuri siivu menee ulosottoon, talossa ei tule lämmintä vettä, koska ei ole rahaa ostaa öljyä ja tiloja lämmitetään työmaapuhaltimella, tilaan jossa katastrofi on se, että lapsen toppatakin vetoketju menee rikki niin ettei sitä voi korjata tai ruoaksi tarjoaa lapsille keitettyä riisiä ja paistettua sipulia tai kaurapuuroa, koska ei ole rahaa ostaa ruokaa ja ne on ainoat kelvolliset ainekset joita kaapista löytyy (ei sillä että riisi ja sipuli pahaa olisi, kaurapuurosta puhumattakaan) jne. jne. niin siinä tilanteessa satuttaa sellainen, että luokitellaan ihmiset kahteen lokeroon; niihin jotka tekee hyviä valintoja (esim. on ostamatta tupakkaa ja käyttää rahat pt-palveluihin) ja niihin, jotka vaan keksii tekosyitä.

  Mä tiedän että itsestäni mun on ihan hirmu vaikea löytää motivaatiota käydä lenkillä säännöllisesti tai tehdä vesipullopainojen kanssa jumppaa. Mä tarvitsisin sellasen ihmisen, jolle olla ”tilivelvollinen” tekemisistäni. Pääsin pitkälle oman pt:n kanssa ennen tätä talousahdinkoaikaa mutta olen luisunut takaisin tekemättömyyteen ilman sitä, joka murahtaa pahasti, jos en noudata sovittuja treenejä. Tiedän kuinka kuntoilla ilmaiseksikin, mutta en vaan saa itsestäni irti kuin niitä hetkittäisiä motivaatiopläjäyksiä, joiden jäleen into taas lopahtaa. Kuitenkaan mulla ei ole millään tavalla rahaa pt-palveluihin. Tai olisi joo, mutta se olisi pois sitten ruoasta ja siitä vessapaperista sekä vesi- ja sähkölaskusta.

  • Kiitos 🙂

   Tietysti on ihmisiä kenellä ei ole oikeasti varaa, mutta kyllä tuo teksti pätee suurimpaan osaan ihmisistä. Rahaa keksii niihin juttuihin mitä oikeasti haluaa.

   Nyt lenkille siitä! 😉

 12. Oot hyvä tyyppi Vatanen. Just näinhän se on. Välillä pelottaa kattoo paljonko rahaa on mennyt itselle mieluisiin asioihin, mutta ainahan niihin rahat on löytynyt. Ihan käsittämättömiä summia. Itse kuulun kastiin ”ei ole varaa tupakoida/bilettää”.

 13. True dat! Itsekin olen yliopisto-opiskelija ja saan tukea sen 500e/kk. Käyn myös viikonloppuisin töissä (arvatkaa, kuinka ihanaa on nousta pe-su 04.00 sängystä ja lähteä moppaamaan kauppakeskuksen lattioita samalla kun muut opiskelijakaverit nukkuu darraansa pois? 😉 ) Olen myös nostanut opintolainaa. Tällä hetkellä olen siinä pisteessä, että olen säästänyt melkein tarvittavan summan PT-palveluihin. Samaan aikaan kaverit, jotka maksavat pienempää vuokraa kuin minä, saavat vanhemmiltaan kuukaudessa nelinumeroisia summia tukea ja vielä opintotuet ja -lainat päälle, valittavat, miten ei ole edes varaa salikorttiin. Kuitenkin joka viikonloppu facebookkiin ilmestyy kuvia railakkaista ja kosteista baari-illoista. Itselläni ei todellakaan olisi varaa laittaa rahaa palamaan baarissa. Mutta kukin tyylillään!

  • Juurikin näin! Kyllä sitä keinot keksii jos OIKEASTI jotain haluaa, mutta kun asioiden eteen pitää tehdä töitä niin monella räkänokalla menee sormi suuhun ja sit keksitään selityksiä 🙂 Jokainen hiihtäkööt tyylillään!

 14. Ehkä muutama kertaus äidinkielentunnilla tekisi steroidiurpolle terää?

 
Tykkää jutusta