Mitä mä syön??

Moikkis kaikki frendit!

Useampaan kertaan on kysäisty että mitäs se Vatanen tykkää suuhunsa laittaa? No sinnehhän menee vaikka mitä! Ihan kaikkee ei parane kertoa mutta ne puhtaimman ruuat voisi vaikka luetellakkin 🙂

Nykyisellä kaavalla on tullut syötyä niin pitkään kun jaksaa vain muistaa, jos sanon että viimeiset 3 vuotta niin ei mene ainakaan kovin pahasti pieleen. Samaa ruokaa siis päivästä toiseen, mulla ei henkilökohtaisesti tee lainkaan pahaa veivata samoja safokoja jatkuvalla syötöllä. Ruoka on ravintoa lihaksille, ei sen tarvitse joka kerta olla niin nautinnollista että sukat pyörii jaloissa. Sitten jos tekee mieli hyvää niin suorinta tietä mc donaldsiin ja that´s it 🙂

42c7e1dd35bccd1605b5a8f066edc61b

Aamut alkaa aina kaurapuurolla, sinne sekaan tietty FITNESS raejuustoo ja vähän sokeritonta mehukeitto. Dietillä ollessa kun puuro annos on pienempi niin kylkeen parit kananmunat, bulkilla puuron määrä on niin valtava että munat jää kaappiin ja niiden tilalla hörppäsen heraproteiinia. Kourallinen vitamiineja ja omega 3. Siinä aika pitkälti aamupalan ainekset.

Välipaloja tulee päivän mittaan kaksi ja molemmat on samanlaisia. Kaksi ruisleipää, väliin reilusti kinkkua, tuorekurkkua ja semisti oivariinia. Isoimpana proteiinin lähteenä toimii maitorahka jota maustan hieman sokerittomalla mehukeitolla. Bulkilla tuohon settiin lyödään vielä 2kpl banaaneja mutta nyt dietillä banaanit jää kaupan hyllylle. 🙁

Lämpimiä ruokia tulee myös kaksi kappaletta, niitä on kahta eri sorttia mitä vaihtelen muutamien kuukausien välein. Jauhelihaa ja tummaa pastaa, taikka kanaa ja tummaa riisiä. Ruokajuomaksi massakaudella maitoa, ja dietillä vettä. Bulkilla ei vihanneksia tule syötyä hirveemmin mutta dietillä jyrsin porkkanaa tai jotahi muuta pötkylää aterian päälle.

20668_101632136534596_1407092_n-2

Viimeisenä mutta ei kuitenkaan vähäisimpänä tulee iltapala. Massakaudella iltapana toimii lähestulkoon sama setti kuin aamulla, eli puuroa, raejuustoa ja heraa tai kaseiinia mutta näin dietillä ei parane vähiä hiilareita nukkumiseen käyttää joten nyt laihiksella menee kananmunia, kinkkua ja yks kappale tomaattia 🙂

Lisäravinteilla tulee myös jonkin verran läträttyä mutta ne kohdistuu lähinnä sitten treenin ympärille, nyt tällä hetkellä käytän heraa, maltoa ja kreatiinia. Palautusjuoman juon ennen ja jälkeen treenin. Lisäravinteita yritän koko ajan jättää vähemmälle, sillä puhtaan ruuan voittanutta ei ole olemassa!!

Massakaudella päivittäinen energian saanti pyörii 4000-5000kcal välissä ja nyt dietillä on jouduttu menemään ihan pikkutyttöjen kaloreille, niitä tulee nyt 2600-3800kcal väliin. Lepopäivinä 2600kcal, treenipäivinä 3300kcal ja tuplatreeneillä 3800kcal.

Tää ruokailu kaava toimii hyvin mun kohdalla, tykkään että seassa on montaa erillaista ruokaa, pelkkien lämpimiän ruokien syöminen omalla kohdalla voisi alkaa tökkimään nopeasti koska ne on ylivoimaisesti hankalimpia mulle, varsinkin massakaudella kun vatsa on pinkeänä 24/7 🙂

Dietillä mennään aina 100% suunnitelman mukaan joten lipsuminen dietistä ei ole vaihtoehto, mutta taas massakaudella olen noudattanut 80/20 sääntö. 80% noudatan kurinalaisesti ennalta suunniteltua kaavaa ja 20% verran sielä on varaa joustaa, eli mäkkärissä tulee käytyä silloin tällöin!

Päivän kysymys!! Kuinka paljon sä syöt kcal lepo/treenipäivänä??

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin!
Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin!

Facebook <– Tykkää

Youtube <– Tilaa

Kotisivut <– Tsekkaa

Instagramista löydätte nimellä @ptvatanen

PT Vatanen

Vuonna 1990 rakas äitini ponnisti minut ulos kohdustaan ja siitä lähtien olen ollut ihmisten harmina vähän sielä sun täällä. Kotoisin olen itärajalta, pienen pienestä kylästä nimeltään Tuupovaara. Asia johti toiseen ja toinen taas kolmanteen ja nykyään vaikutan etelä-suomessa. Vuonna -08 astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille ja sille tielle sitten jäinkin. Ensin se oli vain ajan kulutusta, sitten se muuttui harrastukseksi, siitä elämäntavaksi ja tänä päivän teen elantonikin salilla, aika kätevää.. :) Ystävieni painostuksesta lähti ajatus kisaamisesta, ja muutenhan sitä ei tule tehtyä ellei kovaan ääneen huutele kylillä. 2017 vuonna PT Vatanen seisoo pienen pienissä pikkuhousuissa muitten puolialastomien miehien kanssa vierekkäin kisalavalla, katsotaan kuinka käy! Joten pysyhhän kanavilla!

40 vastausta artikkeliin “Mitä mä syön??”

 1. Treenipäivinä n.3500kcal ja lepopäivinä about 2500kcal

 2. Kun sanot ettet bulkilla syö vihanneksia,niin miksi et? Makuasia vaan? 🙂

  • Mä pyrin syömään niin paljon kun voin mutta valitettavasti se usein jää todella vähäiseksi, mutta miksi? 🙂 Laske kuinka paljon 5000kcal saa sisällytettyä puhdasta ruokaa, luulen että sieltä saat vastauksen kysymykseesi 🙂 Marjoja tulee heiteltyä puuron sekaan aamuin sekä illoin 🙂

 3. Puuro aamulla tai illalla ei oo ollu allekirjoittaneen mieleen ikinä, ei missään muodossa. Mutta jotakin aamulla täytyy saada.
  Tällä hetkellä aamulla menee.
  Blenderiin:
  70g kaurahiutaleita
  250g maitorahkaa
  20g whey prodea
  150g sokeroimatonta mehusoppaa
  100 marjoja
  10g kuituja
  1kpl kananmunia
  Vitamiinit ja muut pillerit

  En tiedä saapiko tuosta kaikkea tarvittavaa että kasvais, mutta toimii se ainakin aamupalana

 4. Annahan keijo jo vinkkiä, millä niitä kaloreita saa kurkusta alas, kun aika brutaalia syömistä tää on:
  Kcal:5300
  Prot:260g
  Hh:930g
  Rasva:58g
  Kaikki puhtaasta ruoasta, ellei sitten lasketa maltoa 100g, heraa 30g ja aminoja 14g 😀 Noilla paino vasta nousee, alle 5000kcal ja ei toivoakaan 🙁 Koko ajan saa olla lusikka riisi/kana ämpärissä 😀

  • Se on raakaa hommaa, mutta itse tuli huomattua että turha siinä on itkeä. Ei se ruoka itestään sinne nieluun mene 🙂 Aikaiseen aamulla herääminen auttaa niin ei niin tiheeseen tarvihe mättää, ja purkan syöminen auttaa mulla tuomaan nälätunnetta vaikka tieteellisesti leuan lonksuttelut pitäisi tuoda kylläisyyden tunnetta 🙂

   Ja yksi keino yli muoden on videoitten katsominen syödessä, mä katon aina puhelimella youtubesta videoo kun syön, saa keskittymisen pois ruokakipolta kun uppoutuu johonki vilimiin. Kokeile 🙂

 5. Mä syön varmaankin vieläkin liian vähän (painan 54kg), mut treenipäivinä 2500kcal ja lepopäivinä vaihdellen, ehkä reilut 2000kcal.

  • Ihan hyvinhän tuota kuitenkin tulee, tarkkaile sun painoa niin sieltähän sen totuuden näkee että riittääkö ruoka vai ei 🙂 Jos ei riitä niin lissää riisiä lautaselle 🙂

 6. Hyvinkin tutulta näytti tuo ”tirehtöörin” kirjoittama ruokavalio ja kalorit. Iltapalan kaurapuuron korvaan tosin mulkusilla, joko paljon tai vähän. Keltuaisilla tai ilman keltuaisia ja siltä väliltä. Siihen päälle tietenkin ruisleivät, kinkut ja kurkut ja vedet. Kalorit menee treenien ja kolmivuorotyön mukaan 3700-4200. Varsinaisia bulkkaamista tai diettejä tulee harvemmin harrastettua. Pääasia, että paino ei vain putoa.

  • Hyvin sitä sinäkin tykkäät syödä! Kolmivuorotyö tuo omat haasteet syömiseen mutta kyllä potarit keinot keksii 🙂

 7. Treenaan aika lujaa aerobista ja lihaskestävyyttä ja joka treeniin palaa n.600-900kcal. Oon viimeaikoina laskenu trainitissa kalorit ja liikunnan ja melkeenpä joka treenipäivä jääny 200+kcal miinukselle, vaikka syön jo nyt valtavia määriä! Paino on noussut viime aikoina, vaikka en oo muuttanut mitään, mistähän tää voi johtua? Millään laihdutuskuurilla siis en ole, mutta vaa’alla käydessä aina ihmetelly asiaa..

  • Morjens Iiris!

   Laskureihin et voi luottaa, ne on suuntaa antavia mutta me jokainen ihminen ollaan yksilöitä ja meillä voi olla suuriakin eroja kulutuksen suhteen. Anna painon vaan nousta jos se ei sua haittaa, mittanauha on myös hyvä kaveri. Puntari kertoo vain kuinka paljon painat, se ei kerro onko painon nousu johtunut lihasmassasta, läskistä vai nesteestä.

 8. mä syön paljon kuituja aamusin ja mua KAKATTAA kauheesti iltasin!

 9. Senkin Kani, vaan kanit syövät vihaneksia! gro gro grog grr

 10. Lepo tai treeni niin 1500 kcal/päivä. Mutta olenkin mennyt laihduttajan ruokavaliolla viimeiset puoli vuotta. 🙂

 11. Loistava ruokapostaus!! =) Näinkö oikein, että lounaalla kanan ja jauhelihan ohella myös kalaa?? Kalorit treenipäivänä 3200 ja lepopäivänä 2700. Voisitko tehdä nuorelle poijjaan klopille ja muidenkin lukjoiden mieliksi postauksen mistä kaupasta ostat ja minkä hintaista kuittia tarttuu mukaan ?? 😮

  T: WannaBEFitnesslätynkääntäjäALFAURos

  • Kiitos! Häpeäkseni täytyy myöntää ettei kuva ole omista ruuista, mulla ei ihan noin fitnekseltä näytä 😀 Kalaa en oikeen koskaan ole tykännyt syödä, eli aikalailla pelkkää jauhelihaa ja kanaa tulee kulutettua 🙂

   Tosta vois vaikka kuvata videon kun käyn esim viikon ruokatarvikkeet ostamassa, kiitti vinkistä!

   • Täältä erittäin kovat propsit suoraselkäisyydestä ja rehellisyydestä, että mealpreppaus jonkin toisen osapuolen!!! 😀 Huippua, että matskua tulee!!!! Kysymys tosiaan heräsi,kun muistelinkin et kala ei oo THE Vatasen ruokaorgioissa 😉

    • Kyllä kala menee mutta ei ole lempparia, kana ja jauheliha on jotenkin paljon helpompaa ruokaa tehdä eikä tarttee ruotoihin tukehtua 🙂

 12. Kalorit varmaa reeni päivin rontti 3,5k ja lepopäivin alta 3k.
  Jätkähä jaksaa vastailla täällä tosi hyvi kysymyksii ! Jatka samaa mallii !

  • Joo kyllä mulla on ollut tapana vastata jos kysytään, ei ole iso vaiva 🙂 Hekalle lissää riisiä lautaselle! 🙂

 13. Mulla ei ole tarkkaa hajua kaloreista, mutta varmaan sieltä kaukaa menneisyydestä jolloin kelasin päässä jokasen purkkapalankin on jäänyt jonnekin takaraivoon että miten pitäis syödä. Eli karjalanpiirakat, turhat leipäpalat ja suklaat pois jos housut ei mene päälle ja kanat/jauhelihat/kalat +peruna/riisi tilalle. Ei se kyllä aina ole niin helppoa mitä tuo lause antaa ymmärtää, oltaisiin kaikki varmaan tosi hyvässä kondiksessa jos olisi 🙂
  Luulen että kalorit pyörii varmaan siinä 2000 puolin ja toisin, treenipäivinä ja sitä seuraavana päivänä on nälkäkin isompi, mutta hienosti laskee ruoka kun kroppa nappaa sen heti käyttöön, ähkystä ei mulla ole huolta niin kauan kun vaan liikkuu 🙂

  • Joo ei se niin tarkkaa tarvitse olla jos tavoitteet ei sen korkeammalla, tarkkailee vaan vaakaa ettei pääse mopo keulimaan vahingossa 🙂

   • Kyllä ne vaa’an kyttäämiset on jääneet meitsillä, kun isommin siinä touhussa taitaa heitellä mielenterveys kuin paino 🙂 . Mieluummin mittatikuksi ne housut ja jos oikein vakavaksi menee, niin mittanauha 🙂 . Näin naisihmisenä sitä on vuosien saatossa saanut aikaan jos jonkinlaisia neurooseja siihen vaa’alle pomppimiseen ja pilannut päivänsä heti alkuunsa kun vaaka näyttääkin kahta kiloa enemmän kuin edellispäivänä, sitten taas seuraavana päivänä kaksi kiloa alaspäin jne. Mutta tsemppiä sun projektille, et sä varmaan nälkää joudu näkemään noillakaan syömisillä 😀

    • Aaaivan 🙂 Jätetään se vaaka sitten kaappiin pölyttymään jos se riesaksi on ollut!

     Kiitos kovasti!

 14. Itse syön melko samalla tavalla myös lepopäivinä, jottei paino ainakaan lähtisi laskemaan 🙂 n. 3350-3400 kcal uppoo ja 73kg painoa ja silti meinaa välillä laskea 😀 Isomman puurolautasenkin joutunut ostamaan, kun meinaa normaalista kiposta tulla yli. Koska tulee uutta Q & A videoo muuten, tai jotain muuta jännää videota ulos ?

  • Isompaa puurokulhoa taas ostamaan jos meinaa paino hiipiä alaspäin 🙂 Q&A video on jo kuvattu mutta kiireiden takia en oo vielä kerennyt sitä editoimaan. Tänään mennään kuvaamaan uutta treenivideoo järvenpäähän, se tulee varmaan viikon sisään ulos! Jalkatreeniä luvassa!

 15. En näitä laske tarkalleen kun ei oo dietti päällä, mutta suunnitelman mukaan syön toivon mukaan reilu 2 tonnia treenipäivänä ja muuten aikalailla tuon 2000 ellei satu olee lauantai eli Karkkipäivä 😀

  • Joo eihän se pilkun tarkkaa tarttee olla mutta hyvä kuitenkin kun on joku haju ja toivonmukaan ne kalorit olisi sielä + puolella jos lihasmassaa treenaamisella havittelee 🙂

 16. Moikka!

  Kun kerran kysyit niin innostuinpa minäkin kertomaan syömisistäni… 🙂 En oikeestaan laske kaloreita, vaan meen tuntemusten mukaan. Treenipäivinä tulee syötyä aamupalalla kunnon puurot raejuustolla, mustikoilla, soijalesitiinillä ja chia-siemenillä. Siinä samalla kulautan kurkustani alas myös kalanmaksaöljyn. YÄK! 😀 Ennen lounasta syön pienen välipalan jos ateriaväli meinaa mennä pitkäks. Yleensä mandariinia, protkupatukkaa, rahkaa, riippuen nälän koosta. Sit lounaalla sitä mitä opiskelijaravintola sattuu tarjoomaan, lautasmallin mukaan. Seuraavaks vuorossa on välipala: yleensä rahkaa, mysliä, banaania, pähkinöitä. Ihan lemppari setti. 🙂 Päivällinen riippuu siitä treenaanko vai lepäänkö. Jos treenipäivä niin enemmän hiilareita, jos lepo niin jotain helppoa settiä, esim. kanaa, salaattia ja leipä. Illalla vielä jotaki pientä esim. raejuustoa tai proteiini puddingia. Treenipäivinä lisäks tietty palkkari joka koostuu protskusta ja banaanista.

  Kaloreina nuo on varmaan sellasta 1800-2000 luokkaa, painoa on tällä hetkellä varmaan sellanen 63kg. Mun pitäis kyllä varmaan syödä vieläkin enemmän, mutta tuntuu et mun kroppa on OK tämän kanssa. Lajina mulla on tällä hetkellä vaan aerobinen, koska parantelen kättä leikkauksesta. Mutta kunhan tuo käsi tuosta toipuu niin sali kutsuu taas. 🙂

  Kiitos hyvästä blogista!

  • Sepäs kuullostaa ihan hyvältä, mun korvaa kuullostais siltä että sais ehkä vähän laittaa lisää mutta lisäile sitten kun palaat takaisin salille. Ei lenkkeilemällä lihaksia kasvateta mutta hyvää liikuntaa se muuten on!

   Kiitos palautteesta 🙂

 
Tykkää jutusta