Takareidet ja pakarat kuntoon!

Moikka vaan kaikille tasapuolisesti!

Jos persaus on lättänä kuin pohjanmaa ja reidet hölskyy juostessa niin laitappa kokeiluun PT Vatasen megaluokan takareisitreeni! Jos et tunne arkuutta seuraavina päivinä takareisissä niin sitten sä oot tarpeeksi tikissä kunnossa jo valmiiksi ja voit lopettaa treenaamisen siihen paikkaan 🙂

Nimetön 2rrrrffff

 • Sjmv + reiden koukistus 3*10-15
 • Reiden koukistus kp (drop) 3*10+10
 • Leveä prässi (restpause) 3*10+6
 • Askelkyykky tangon kanssa 3*30-40
 • Pohkeet hackissa 5*15

Pistäkää kokeiluun ja kertokaan mielipiteenne!

Päivän kysymys: Treenaatko etu- ja takareidet erikseen vai samassa treenissä?

JOS ETTE OLE VIELÄ TYKÄNNEET NIIN NYT TYKKÄÄMÄÄN MUN FB SIVUISTA!

—> Personal Trainer Vatanen <—

PT Vatanen

Vuonna 1990 rakas äitini ponnisti minut ulos kohdustaan ja siitä lähtien olen ollut ihmisten harmina vähän sielä sun täällä. Kotoisin olen itärajalta, pienen pienestä kylästä nimeltään Tuupovaara. Asia johti toiseen ja toinen taas kolmanteen ja nykyään vaikutan etelä-suomessa. Vuonna -08 astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille ja sille tielle sitten jäinkin. Ensin se oli vain ajan kulutusta, sitten se muuttui harrastukseksi, siitä elämäntavaksi ja tänä päivän teen elantonikin salilla, aika kätevää.. :) Ystävieni painostuksesta lähti ajatus kisaamisesta, ja muutenhan sitä ei tule tehtyä ellei kovaan ääneen huutele kylillä. 2017 vuonna PT Vatanen seisoo pienen pienissä pikkuhousuissa muitten puolialastomien miehien kanssa vierekkäin kisalavalla, katsotaan kuinka käy! Joten pysyhhän kanavilla!

15 vastausta artikkeliin “Takareidet ja pakarat kuntoon!”

 1. Erikseen. Muuten reenit kestää liian kauan ja pilkkomalla pystyy antaa kunnon shokkihoitoa aina 🙂

  • Ite vähän samoilla linjoilla. Jos reidet olisi isot ja yläkropan kanssa samalla viivalla niin sitten tekisin kyllä samassa treenissä, mutta kun ei oo niin se meinaa että reeniä reeniä!

 2. Oho toi sun treenishän on lähes sama kuin mun tämänhetkinen treeni takareiskoille… plussana vielä eristävä liike tai pari pakaroille ja pohkeet teen etureisipäivänä. 😀 Treenaan tosiaan itse etu- ja takareidet eripäivinä, niistä saa näin huomattavasti enemmän irti.

  • Mehän ollaan sitten melkein samiksia 🙂 Mulla on sen verta muhkeet kankut ettei tarttee pakaraa sen enempään paukutella.

 3. 2-jakoisella treenillä mennään, joten toisena päivänä yläkroppa ja toisena jalat.
  Tällä hetkellä jalkatreeni näyttää tältä:

  1a. Prässi sammakkojaloin x4
  1b. Pohkeet prässissä x4
  2a. Reiden koukistus x4
  2b. Pohkeet seisten tahi istuen x4
  3. SJMV x4-5
  4. Etukyykky/Klokov TUT complex x4-5
  5. Hack-kyykky tangolla TUT x4
  6. Askelkyykky kävellen KP tahi tanko/Quad Blast x4

  Vaikuttaako ihan paskalta? 8-12 toiston alueella mennään joka lihaksella. Mites, teetkö ikinä itse tuota Hackia tangolla? IMO yks parhaista etureisiliikkeistä. Hitaat laskut alas, pysähdys alhaalla ja räjähtävästi ylös sekä yrittää koko ajan pitää tankoa mahdollisimman kaukana nilkoista. TOIMII!

  • Onko 1a ja 1b supersarjoja? Ite en vältsyy pohkeita ja reisiä tekisi noin, mutta se on makuasia sanoi mäyräkoira kun pallejaan nuoli 🙂

   Liikkeitä tuossa on paljon ja monipuolisesti niin jos saat jalat solmuun niin antaa mennä vaan, mutta mä haluaisin nähdä kun väännät ton 100% teholla, mulle nimittäin riittää about 10 sarjaa ja mä en kävele enään sen jälkeen. Pystyn tekemään vaikka 30 sarjaa jos panokset on 80%, mutta täydellä höyryllä ei pitkiä treenejä vedet ellei supermies ole 🙂

   Pystyhack tangolla on hyvä liike, ei ole tullut tehtyä kyllä pitkiin aikoihin, mut todellakin toimii!

 4. On juu supereita. Kyllähän tuossa hiilaria kiskotaan isolla kädellä ennen reeniä, aikana ja jälkeen. Joka liike tehdään niin isoilla malmeilla kuin mahdollista. Toki painot ovat kovasti pienemmät kuin sulla. Just syntyi toinen lapsi ja mahdollisuus vain 2 kertaa viikossa salille, joten joka kerta pakko ajaa loppuun. Olen kans niitä yksilöitä, jotka luulevat treenaavansa kovaa, mutta sitten kun tulis vaikka sun käsittelyyn, niin ois varmaan ekan liikkeen jälkeen koppiin ja kotio. 😀

  • Supereissä ei mitään vikaa, mutta ottaisin ne mieluummin vaikka etureisi + takareisi kombolla, kuin reisi + pohje.

 5. Hyvä treeni, tuli testattua vähän muokkaillen. 🙂 Tuo reiden koukistus käsipainoilla on tosi hyvä idea! Itselläni kaatui siihen, etten saa käsipainoa laitettua ilman avustajaa. Blogin kehitysvinkkinä olisi kategorioiden luominen eli videot, treeni, ruoka, Q&A jne. Tällöin blogin selaaminen helpottuisi vielä 🙂

  • Moikka! Käsipainolla tehtävä koukistus on tosi kova, se supistu on varmaan kymmenen kertaa voimakkaamman tuntuinen kuin koneessa tehden. Hankalaa yksin suorittaa 🙂

   Kehitysvinkkejä aina saa antaa, ja pitääkin! Nyt multa meni vaan ohi että millä tapaa kategorioida? Otsikot vai saako noi postaukset lajiteltua johonkin eri bokseihin? 🙂

 6. Ja kiitokset vielä hei videosta, koska se antoi mulle ajatuksen tehdä sjmv:tä pysäytyksellä. Sain kokonaan rasituksen pois alaselältä ja liike meni sinne minne pitikin, eli pääasiassa taksuille ja hiukan pepulle!

  • Mukava kuulla jos sait apua! Mä tykkään käyttää tangon maassa asti, tulee liikelaajuutta ainakin riittävästi 🙂 Ja omasta mielestä alaselkä päässä tällöin helpommalla kun jarrutustyön osittain hoitta lattia 🙂

 7. Joo, käytän itse kans lattiassa, koska haluun kunnon venytyksen ja liikkuvuutta löytyy. Käynyt jo mielessä, et pitäiskö siirtyä pieneen korokkeeseen. 😀 Mut tosiaan, toi hallittu alaslasku ja pysäytys vie kaiken rasituksen pois selältä, joten kiitos tämän ajatuksen istuttamisesta aivolohkojeni syövereihin! Lisää vaan videoita kehiin!

 8. Ei ois vinkkiä kuinka saada rasitus sjmv:ssä pois alaselältä ku en uskalla koko laajuudella tehdä ja käyttää lattiassa. Pitäskö vain pienillä painoilla opetella liikkuvuutta ja harjoittaa niin vai onko tähän mitään muuta jippoa? + mielipide etu- vs takakyykky aloittelijalle jos tavoitteena vain saada massaa reiskoihin. Takakyykyssä en pääse kokonaan alas ja tanko on vähän huterasti ja etukyykyssä voin käyttää vain noin 50-60% painoja kun käy niin pirun kovasti olkiin tanko 😀

  • Harjoittelun myötä se alaselkä oppii olemaan! Itsellä vaivasi pitkään mutta nyt se kestää, toki voihan sitä alaselkää alkaa reenaamaan eristävästikkin ja sitä kautta tehdä siitä vahvalenkki maastaveto hommiin, eikun selkää ojentelemaan lisäpainojen kanssa 🙂 Voit myös kokeilla esiväsytystä jonka avulla ei tarttee niin isoja painoja käyttää vetoon ja tuntuma löytyy paremmin takareisille!

   Takakyykkyä ehdottomasti, ja jos liikerata on vajaa niin eikun säännöllistä venyttelyä niin alkaa löytymään sitä liikettä. Harjoitus tekee mestarin joten kyykkäämään siitä! 😉

 
Tykkää jutusta