Suomen verotus <3

Tervehdys kaikille tietokoneihmisille!

Nyt ampuu ohi aiheen niin että korvissa tinnittää mutta kyllä sitä välillä pitää muitakin asioita miettiä kuin hauiksen ympärysmittaa ja syväkyykkyjä..

Suomen valtion ihana verotusjärjestelmä on mahottoman hyvä systeemi, valtio saa paljon rahaa ja pidetään huoli siitä ettei kukaan pääsisi rikastumaan muuta kuin kultalusikka hanurissa syntymällä taikka lotossa pääpotin voittaen. (joka viikko 5 riviä vetämässä)

En sen enempää poraudu verotus juttuihin kuin omalta osalta, eli kuinka tämä vaikuttaa minun jokapäiväiseen elämään.

verokarhu
Tää on mun bestfriend!

Olette varmaan kaikki kuulleet kun yksityisyrittäjä manaa verotusta ja kuinka se vie tuhkatkin pesästä, siinä voipi olla hieman perääkin. Käydäämpä omalta osaltani hieman asiaa läpi.

Miten hitossa pt palvelut voi maksaa noin PALJON?? Kaveri tulee salille ja käskee kyykkämään ja punnertamaan ja sen jälkeen painuu kotiinsa, taikka vielä semmoinen etävalmennus juttu?? Miten voi laskuttaa 90e/kk kun lähettää muutaman sähköpostin asiakkaalle per kuukausi?

 

Kuluttajan näkökannasta hinnat on korkeat ja sitä en itse missään nimessä kiellä, mutta sitten kun alamme tarkistella asiaa yrittäjän näkökulmasta niin ei se enään niin hohdokkaalta näytäkkään.. Otetaampa esimerkiksi käsittelyyn minun tarjoamani etävalmennus.

 • Etävalmennukseen kuuluu ravinto- sekä treeniohjelma valmennussuhteen ajalle.
 • Etävalmennukseen kuuluu ohjelmien muokkaaminen koko valmennussuhteen ajan (rajattomasi), eli asiakas ei koskaan joudu itse miettimään vaan ohjeet tulee jatkuvasti valmentajalta kuinka etenemme jos esteitä tulee eteen.
 • Etävalmennukseen kuuluu viikottainen yhteydenpito jolloin seuraamme kehitystä ja puutumme heti mahdollisiin ongelmiin. Asiakas on velvoitettu ilmoittamaan itsestään joka maanantai joka tuo omalla tavalla painetta suorittamiseen kun tietää ettei ruusuja tule ellei tulosta tule.

Elikkä kyseessä hyvin kokonaisvaltainen valmennus ja toimii erittäin hyvin jos asiakas omaa jonkinnäköisen itsekurin ja pystyy olemaan rehellinen valmentajalle.

3760677

Kaikki tämä lysti maksaa 90e/kk, kuullostaa aika kalliilta? Eikö vain? Saakohan Vatanen nuo kaikki rahat itse käteen?

 • PT yksityisyrittäjä maksaa aina arvonlisäveron joka on 24%
 • Jotta rahaa ei jäisi liikaa käteen on maksettava myös ennakkovero joka on progressiivinen tuloihin nähden mutta esimerkiksi minun kohdalla se on jotain 20-25%
 • Hautaan asti ei töitä voi tehdä joten eläkettä pitää myös muistaa maksaa, tämä riippuu tuloista mutta minun kohdalla se on about 10%
 • Firmalla on hyvä olla vakuutukset joten nekin on hyvä maksaa ettei karhukirjettä pukkaa 24/7
 • Toki firmalla on muitakin kuluja kun eihän näitä hommia kivien tai keppien avulla pelkästään tehdä, mutta nämä menot riippuu ihan itsestään kuinka vaatimattomasti haluaa työskennellä.
 • Itse en mikään matematiikka nero ole ja kirjoitusvirheistäkin on tullut niin paljon sanomista täällä blogissa että en taida osata kirjoittaakaan joten ulkopuolinen kirjanpitäjä on hyvä olla, eli siis hänellekkin pitää maksaa palkkaa joka kuukasi.

 

Summasummaarum niin vieläkö kuullostaa yrittäjyys miten hohdokkaalta? Etävalmennuksen kuukausimaksu 90 euroa kun jaetaan minun ja valtion kesken niin taitaapi valtio viedä isoimman siivun, toki maksan myös eläkettä itselleni samalla mutta ei se tänä päivänä sydäntä lämmitä ja sitten kun minä ole eläkeiässä niin eiköhän sekin ole nostettu jo johonki 97 vuoteen ja nekin pennit jää saamatta.. 🙂

kuka

Etävalmennus palvelun hinta kuluttajalle on 90 euroa ja siitä minulle jäävä osuus jotain 40 euron paikkeilla. Neljäkympin kuukausipalkka kun jaetaan viikko tasolle niin minä saan 10e/vk. Viikkoon helposti voi sisältyä kymmenkunta s.postia, ohjelmien muokkausta ja niiden tekemistä/suunnittelua yms.

Itse en pidä tätä palkkiota ihan yliampuvana kun puhumme kuitenkin hieman ”erikois” ammatista ja ihan koulutetusta ammattilaisesta.

Päivän kysymys: Onko sinun mielestä pt:n saama palkkio yliampuva?

Ettei nyt kukaan ymmärrä väärin niin en todellakaan valita! Se ei kävisi mielessäkään, mulla on asiat hyvin niin pitkään kun on vara ostaa ruokaa ja nukkua yöt lämpimässä nimittäin sekään ei ole kaikille ihmisille itsestäänselvyys! Hieman vaan pohjustin hintapolitiikkaa omalta osaltani 🙂

2015-01-03 17.42.13

Vatanen näyttää leveetä selkää verottajalle ja lähtee paiskimaan hommia jotta heraproteiinit saataisiin myös ensi viikollakin pöytään!!

Facebook <– Tykkää

Youtube <– Tilaa

Kotisivut <– Tsekkaa

Instagramista löydätte nimellä @ptvatanen

PT Vatanen

Vuonna 1990 rakas äitini ponnisti minut ulos kohdustaan ja siitä lähtien olen ollut ihmisten harmina vähän sielä sun täällä. Kotoisin olen itärajalta, pienen pienestä kylästä nimeltään Tuupovaara. Asia johti toiseen ja toinen taas kolmanteen ja nykyään vaikutan etelä-suomessa. Vuonna -08 astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille ja sille tielle sitten jäinkin. Ensin se oli vain ajan kulutusta, sitten se muuttui harrastukseksi, siitä elämäntavaksi ja tänä päivän teen elantonikin salilla, aika kätevää.. :) Ystävieni painostuksesta lähti ajatus kisaamisesta, ja muutenhan sitä ei tule tehtyä ellei kovaan ääneen huutele kylillä. 2017 vuonna PT Vatanen seisoo pienen pienissä pikkuhousuissa muitten puolialastomien miehien kanssa vierekkäin kisalavalla, katsotaan kuinka käy! Joten pysyhhän kanavilla!

27 vastausta artikkeliin “Suomen verotus <3”

 1. Itsekin toimin PT-yrittäjänä ja oon viime aikoina laskenu, että millä hinnalla sitä palvelua voisi myydä, ettei ihan loppuun itseensä polttais. Monille se 90€/kk on kova hinta (varsinkin jos kuuluu noihin 2100€ tai 2600€ ryhmiin), mutta loppujen lopuksi se mitä siitä 90€ jää itselleen saa välillä miettimään, että aikamoisella alipalkalla hommaa vääntää. Oonkin miettiny paljon, että miten saisin hinnoittelun sellaiseksi, että myös pienemmillä tuloilla olisi varaa ostaa PT-palveluja, mutta en oo kyllä keksiny siihen ratkaisua.

  • Käteen jäävä osuus on pieni, olipa ammatti kuin ammatti. Mutta se joka on mielestäni hieman epistä on toi alv, hierojilla taitaa olla tasan nolla ja ryhmäliikunnan vetäjillä ja kuntosaliyrittäjillä alvi on alle 10% ja sitten pt hommissa 24%… Kun verot on tollaset niin hinnat on oltava ”sika ” lukemissa jos haluaa tulla toimeen tällä. No ei tästäkään itkua kannata vääntää, meillä on Suomessa hyvät oltavat ja helposti sortuu valittamaan turhasta. 🙂 Täyttä höyryä eteenpäin!

 2. Tarkoitus ei ole tuottaa ahkeralle Keijolle lisää harmaita hiuksia tai mielipahaa, mutta lause ”Maksan itselleni eläkettä..” ei käytännössä pidä paikkaansa. Pelkistettynä nyt työelämässä olevat maksavat eläkkeellä olevien eläkkeet ja kun me pääsemme eläkkeelle juurikin siinä 97 vuoden iässä niin eläkkeidemme kasaaminen on lapsiemme harteilla!

  Mutta siinä vaiheessa ikärakenne on jo kääntynyt päälaelleen ja eläkeläisiä on enemmän kuin työikäisiä…

  Eikö olekin hauskaa? 😀

  ps. Kannattaa laittaa enemmän lottoa sisään viikonloppuisin 😉

  • No sekin vielä, nyt tippuu kohta viimeisetkin hiukset päästä. Taidan ottaa vinkistä kiinni ja tuplaan lottorivien määrän 🙂

   Eiköhän tässä olla kohta Kreikan asemassa…

 3. Suomessa ihmisen on tehtävä neljä tuntia töitä, että voi ostaa tunnin omaa verotettua työtä. Sanomattakin on selvää, että nyt mennään päin seinää niin, että tyrät rytkyy.

  • Kai siellä suunnittelu puolella on jotain mennyt nyt vikaan.. Vatanen eduskuntaan niin alkaa proteiinin hinta laskemaan 🙂

 4. Tosi hyvä teksti! Telkkarit ja radiot toitottaa miten valtio käskee ihmisiä yrittäjiksi tai koko maa kuolee pois. Hieman pitäisi muuttaa touhua miellyttävämmäksi jotta saataisiin lisää leveitä hartioita maata kannattelemaan. Onneksi viime aikoina tästä on ollut keskustelua ja uudenlaisia esityksiä paremmasta tulevasta, sitä odotellessa 🙂

  Mulle tuli ihan uutena tietona toi verotuksen ero hierojien ja valmentajien välillä, millähän tuota perustellaan? o.O

  Mutta hei Vatanen, ei anneta muiden haitata omaa tekemistä ja ollaan vahvoja!

  • Kyllähän valtio haluaa yllyttää jengiä yrittämään kun se on heille ihan uskomaton kultakaivos, ihan tätä samaa se ei ole yrittäjälle 🙂 Joten ihan hyvä veto valtiolta..

   Toivotaan jotain parannusta tähän hommaan, MUTTA en usko että mitään sen ihmeellisempää tulee koskaan tapahtumaan kun taitaa valtion talouspuoli olla muutenkin suht persiillään ja fyrkkaahan ne haluaa..

   Ryhmäliikunnan ja kuntosali bisneksen alhainen alv mun mielestä perustui siihen että siitä on kansanterveydellinen hyöty kun saadaan isoja massoja jumppaamaan mutta sitten pt:t ei ole avuksi missään joten täydet alvit. Mutta sen haluaisin tietää miksi hierojilla ei ole alvia laiskinkaan kun ei siinä mitään sen isompia massoja kerralla hierota 🙂

   • Hieronta luetaan ilmeisesti hoitotyöksi, joten sen takia ei tarvi maksaa alvia. Mutta näissäkin on eroja, virallisesti koulutettu hieroja ei kuulu alvin maksu piiriin, kun taas kouluttamaton ts. itseoppinut hieroja joutuu maksamaan alvin. Näin olen ainakin itse ymmärtänyt, korjatkaa joku viisaampi jos olen väärässä :). Ymmärrän kyllä sua paremmin kun hyvin, itsekin toimin yrittäjänä ja alvien ja kaikkien muiden kulujen osuus on ihan järkyttävän iso osa tilistä!

    • Jos hieronta luetaan hoitotyöksi niin mites lihaskunnon huoltaminen ohjatunliikunnan kautta? Se jos joku on kansanterveydelle hyväksi että porukka alkaisi elämään terveellisesti ja kertoisi tästä ilosanomasta kavereillekkin MUTTA valtiollehhan se on paska diili jos jengi elää vanhaksi, joutuvat maksamaan ne eläkerahat jotka ihmiset ovat itselleen säästäneet. Taitaa olla aika kiero järjestelmä..

     Oikeassa olet koulutksen suhteen, mutta se on mun mielestä ihan hyvä juttu että koulut pitää käydä että saa hyödyn alvien suhteen. Itsellä tähtäimessä myös hierojakoulu kunhan pahimmat kiireet saan pois jaloista.

     Tsemppiä yrittämiseen Heli!

   • Ajattelin, että voisin vähän avata tuota hierojien alvittomuutta. Yksinkertaisimmin sanottuna koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattilainen, jonka vuoksi toiminta on alvitonta.
    ”Yksityisen palveluntuottajan myymät terveyden- ja sairaanhoitopalvelut ovat verottomia, jos palveluntuottaja on merkitty yksityisten terveydenhuollon palvelujen antajien rekisteriin.” ”Verottomia ovat vain sellaisten palveluiden myynti, jotka ovat terveyden- tai sairaanhoitoa. Esimerkiksi kauneudenhoitoon ja yleiseen virkistäytymiseen liittyvien palveluiden myynti on arvonlisäverollista.” ”Rekisteriin merkityn terveydenhuollon ammattihenkilön myymät palvelut ovat verottomia, jos hänet on merkitty itsenäisten ammatinharjoittajien rekisteriin. Lisäksi edellytetään, että ammattihenkilön myymät hoitopalvelut ovat sellaisia, joiden antamiseen hänen ammattihenkilönä saamansa koulutus antaa pätevyyden. Siten esimerkiksi jalkahoito on verotonta vain, kun hoidon antajana on rekisteröity jalkaterapeutti tai jalkojenhoitaja.
    Terveydenhuollon ammattihenkilön antama terveyden- ja sairaanhoito on verotonta, vaikka palvelujen myyjänä olevaa yhtiötä ei ole merkitty yksityisten palveluntuottajien rekisteriin.” Lähde: http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Arvonlisaverotus/Terveyden_ja_sairaanhoito_seka_sosiaalihuolto/Terveyden_ja_sairaanhoidon_arvonlisavero%2812328%29

    ”Terveydenhuollon ammattihenkilönä koulutetun hierojan ammattitoiminnan päämääränä on terveyden ylläpitäminen ja edistäminen, sairauksien ehkäiseminen sekä sairaiden parantaminen ja heidän kärsimystensä lievittäminen. Laki vaatii, että koulutetun hierojan on ammattitoiminnassaan sovellettava yleisesti hyväksyttyjä ja kokemusperäisiä perusteltuja menettelytapoja koulutuksensa mukaisesti, jota hänen on pyrittävä jatkuvasti täydentämään. Laki ei ehdottomasti vaadi menettelytapojen tieteellistä todentamista, mutta käytännössä mikään menetelmä ei voi saada yleistä hyväksyntää eikä täyttää vaatimusta kokemusperäisyydestä ilman tutkimustiedon tukea.” ”Koulutetun hierojan työ on vapaata arvonlisäverosta silloin, kun hän toimii terveydenhuollon ammattihenkilöistä annettua lakia noudattaen käyttäen yleisesti hyväksyttyjä kokemusperäisiä menetelmiä koulutuksensa mukaisesti.” Lähde: http://www.khl.fi/archives/690

    Eipä mulla muuta 😀 Hyvä kirjoitus sulla. 🙂

    • No nyt tuli faktat pöytään 🙂 Mut näistähän on turha vollottaan, alvit pitää maksaa ja that´s it 🙂 Seuraavaksi hierojakouluun –>

 5. No täytyy kyllä itse myöntää että jouduin tinkimään jostain kun aloitin terveemmät elämäntavat ja ajattelin kysellä sua mun etävalmentajaksi, sitten iski pihiys ja 90 e/kk tuntui kovalta. Nyt kun taas luki tän tekstin niin silmät avautuu vaikka tiedostaa että yrittäminen ei ole mitään ilmaista puuhaa ole 😀 Hyvä kirjoitus siis aiheesta 🙂

  • Asiakkaan ja yrittäjän välissä on verottaja joka tekee tästä mielenkiintoista 🙂 Kuluttajan näkökulmasta kallista, yrittäjän näkökulmasta ihan alipalkattua ja verottajan mielestä toodella hyvä diili 🙂 Verottaja ei käsiään liikaa mutta silti saa vetää 50% välistä, reilua? 🙂

 6. Moni ottaa paljon isomman summan tuosta ja sillä ei saa noin kattavaa palvelua kuin sinulta. Saa ruoka ja treeniohjelman mutta siinä se sitten on. Ei mitään tukea/kyselyä kuinka menee saati että ohjelmia suostuttaisiin muuttamaan.
  Laitoin itse juuri 200€ yhdelle pt:lle ja nyt hiukan kaduttaa kun palvelu ei todellakaan ole samaa tasoa kuin sinulla tuntuu olevan.
  Ehdottomasti tuon seuraavan kerran rahani sinulle.
  Siitä päästiinkin kysymykseeni; käytkö joskus Järvenpään Fox centerillä ? Ihankuin olisin nähnyt sut siellä vai sekoitanko johonkin toiseen…. 😀
  Jos et käy ja joskus sinut pt:ksi valitsen niin suostutko käymään vai onko liian kaukana? 🙂
  Kiitos ja mahtavaa alkanutta vuotta.

  • Moikka!

   Tarjontaa on paljon ja seassa on vähän laidasta laitaan laatua, kannattaa aina kysellä kokemuksia kyseisestä pt:stä ennenkuin rahat antaa. Mä oon kerran foxilla käynyt, siitä löytyy videokin mun youtube kanavalla, ihan mukavan oloinen sali!

   Järvenpää on sen verta kaukana että hinta nousee aika korkeaksi jos sinne asti ajan joten mä suosittelen ensin kyselemään sieltä päin jotain pätevää Pt:tä. Kaikista fiksuin ratkaisu asiakkaan näkökulmasta on tulla Porvooseen treenaamaan.

   Hyvää alkanutta vuotta myös sinne suuntaan!

   • Oukei, arvelinkin näin. Mistä hyvän pt:n tunnistaa?
    Tai vaihtoehtoisesti osaatko vinkata Järvenpäästä jotain pt:tä jolta saisi yhtä kattavaa ja jämäkkää palvelua kuin sinulta? 🙂

 7. Yrittäjänä itsekin. Valmennushommissa, en tosin samassa laivassa vaikka samoilla vesillä.
  Korkeiden hintojen valitus on näköjään samaa muissakin valmennuslajeissa.. Kurjaa kuulla, ettei kaikki ole valmiita investoimaan itseensä, mikäli viivan alle laskujen maksun jälkeen jää tuohta ja tarve PT-avusta on olemassa.

  ”Yrittäjä maksaa keskimäärin noin viisi prosenttia enemmän veroa kuin palkansaaja. ”
  Jos pitää paikkaansa : Sittenhän palkansaajilla pitäisi olla enemmän tuohta tuhlattavaksi? Ehkä?
  http://www.kauppalehti.fi/uutiset/yrittajalla-kovemmat-verot-kuin-palkansaajalla/bB84TVV8
  melkein vuoden vanha lähde, mutta eniwei.

  “Only buy something that you’d be perfectly happy to hold on to if the market shut down for ten years.” Warren Buffett
  –> Mikä muu vois olla yhtä kannattava sijoitus kuin oma terveys?

  Hinta mille tahansa ammattilaisen palvelulle on palveluntarjoajan etu laatia. Tosin kysynnän puitteissa laadittu hinta takaa tarjonnan ja ed. kohtaamisen.

  Mitä jos kaikki valmentajat hinnan alle laittaisi kuluista listan , viiva alle ja sinne laskettu rehellinen käteen jäävä osuus? Valitsisiko valmennusapua tarvitseva yksilö PT:nsä sen summan perusteella, vaiko ehkä kannattaisko siltikin ehkäpä kuitenkin, tai saattaapi olla ehkä jäärkevää tai siis olisiko suositeltavaa maksaa palvelun laadusta oikeasti kiltisti vaan se summa(ko) minkäarvoiseksi valmentaja itse osaamisensa hinnoittelee?

  “Make money your god, and it will plague you like the devil.” Henry Fielding

  Maailman vahvimman nallen sanoja lainaten:
  ”Vatanen vei Suomen kuumimman muijan ja vähäosaisten fyrkat!” HUOM! —–> ja kaikkensa aina vastineeksi antaa!

  Sä joka mietit PT:n ”hintavan” palkan maksamista, muista, että oikeestaan sä maksat itsellesi, ne setelit vaan ei asu enää sun tililläs. Mut väliikö sillä, setelit on paperii ja tili on pankin. Ni sull ei oikestaa ole kuin sut?

  • Vähän särähtää korvaan 5% luku.. Kun olin palkkatöissä maksoin 25% veroja, nyt maksan 50%. Varmasti joku viisas osaa laskea ja käännellä tuon asian niin että se ei kuullostaisi niin pahalta, mutta maalaisjärjellä mietittynä ero on hieman suurempi kuin 5%.

   Raha on vain paperilappuja, mutta terveys on loppujen lopuksi kaikki kaikessa, sen jos menettää niin ei paljoa paperilappuset pankkitilillä lämmitä. Taitaa olla siis hyvä sijoituskohde 🙂

   Nyt Sussi aloitat Yasminin kanssa fitness projektin! Sais napsukin reenikaverin sitte!

 8. Monesti tuppaa unohtumaan mitä kaikkea niillä verorahoilla saa. Vatanenkin ajelee salille ja käyttää teitä, jotka meillä on kuitenkin pääosin hyvässä kunnossa kun vertaa moneen muuhun maahan. Peruskoulussa Vatanen on (joutunut) istumaan 9 vuotta, saanut ilmaisen opetuksen ja ruoan. Veikkaisin että lääkärireissuilta ei Vatanenkaan ole säästynyt.
  Itse opiskelen oikeustieteitä ja ylioppilaskunnan ja terveydenhoitosäätiön maksu on tällä hetkellä 90€ vuodessa. Jossain muualla samasta lystistä joutuu pulittamaan isoja summia vuosittain. Meillä siitä saa edes jotain tukeakin.

  Mutta olen samaa mieltä, etenkin pienyrittäjien verotusta pitäisi keventää. Alvia laskea ja muuttaa järkevämmäksi. Jostaki ne rahat on kuitenkin kaivettava ja varmasti löytyy vaikka kuinka paljon järkeviä paikkoja joista kaivaa…

  Ei muuta kun hyviä reenejä!

  • Suomi on hieno maa, täällä homma pelaa hyvin enkä siitä koskaan pahaa sanaa ole sanonut. Mutta kun kuulee mihin kaikkeen sitä verorahaa työnnetäänki ja kuinka Suomi on täynnä ”loisia” jotka hyväksikäyttää löysää järjestelmää ja nautiskelevat elämästä muiden rahoilla. On niin paljon asioita jotka voisi järkeistää ja sitä kautta käyttää rahat oikeasti tärkeisiin asioihin tai vaikka keventää verotusta yms.

   Tekstin aiheena ei ollut itkeä kuinka minua monotetaan vaan sitä että asiakkaat ymmärtäisi hintojen ”korkean” tason, minulle ei jää kaikki käteen 🙂

   Oikeen sujuvia treenejä myös sinne! 🙂

 9. Todella hyvä postaus!

  Omasta mielestäni sun hinnat ovat varsin kohtuulliset, vaikka paljon on tietoa asioista – sen voi jo ihan blogia lukemalla huomata. 🙂 Personal trainereiden taso vaihtelee todella kovasti. Esimerkiksi kuntokeskuksissa en ole kovin hyviä trainereita tavannut. Itselläni oli kerran suht’ lyhyt valmennus, mutta siitä tuli enemmän sellainen ”rahat pois”-fiilis kuin, että tyyppi olisi oikeasti paneutunut minun tavoitteeseeni ja asiaani. Kuntokeskuksissa tuntuu olevan usealla pt:llä tietty liikesapluuna, jota tarjoaa jokaiselle ja varmaan on vaikea alkaa tehdä suunnitelmaa, jos asiakkaalla on tarkempia tavoitteita kuin ”painoa vähän pois”. Jos täältä löytyisi yhtä hyvä ja omistautuneen oloinen personal trainer kuin sinä, varmasti aloittaisin valmennuksen.

  Toisaalta ehkä omassa kuntoilussa on myös nyt sellainen mielenkiintoinen vaihe, että omat tavoitteet alkavat tarkentua ja samalla tietää omia heikkouksia kropassa. Tätä kai se on, kun painoa on tiputtanut paljon ja nyt on enää tavoitteeseen viitisen kiloa. Sitten onkin jännä vaihe hallita painoa, lähteä toteuttamaan uusia liikunnallisia tavoitteita ja ikäänkuin muuttaa tyyliä. Onneksi kropassa riittää aina muokattavaa ja kunnossa hiottavaa. 🙂 Tietyt liikkeet ja jutut kiinnostavat, mutta niiden suorittamistekniikoihin kaipaisin ammattilaisen apua, jotta en riko paikkoja ja pääsen painoissa kehittymään. 🙂

  • Kuntokeskuksien pt homma on puhdasta bisnestä ja jos tässä hommassa haluaa rahaa saada niin liukuhihna menetelmällähän sitä olisi tehtävä. Seassa on varmasti hyviä ja osaavia tyyppejä mutta kai sinne sekaan totaali amatöörejäkin mahtuu, ja eiköhän toi ihan jokaista alaa koske.

   Oman kropan tuunaaminen ei lopu koskaan, aina on parannettavaa 🙂

   Kiitos palautteesta!

 10. Kyllähän se on tottakai kiinni tuloista ja omasta rahan käytöstä ja ym.. 90e/kk minun mielestäni taas ei ole ollenkaan paha hinta auttamisesta laihduttamaan tai muuten pääsemään elämänsä kuntoon. 90e ei riitä yhteen iltaan kuppilassa edes. 😀
  Mutta erinomainen rustaus asiasta!

  Ja iso käsi hyvästä asenteesta yrittämiseen, kaikista ei vaan ole tähän ammattiin.

 11. Mun mielestä 90e/kk ei ole paha hinta, jos oikeasti haluaa asiat kohdilleen 😀

  Teetkö siis treeniohjelmia ilman näkemistäkin (siis meinaan just et kauemmas)? 😀 Oon miettiny et ois vois olla jees jos tekisit mulle, mut pitää vielä miettiä 😉 Oon ite vähän huono nois jako jutuis, et jos käy 4 kertaa viikos salilla et onks 3 vai mikä hyvä 😀

 
Tykkää jutusta