Susiraja training camp osa 2

Phäivvee immeiset!

Tarkoitus olisi useamminkin kirjoitella tänne mutta nyt ollaan tilanteessa kun vuorokaudessa on 24 tuntia ja mie tartteisin 30… Ei oo helppoo olla Suomen kovin pt näin tammikuun aikana kun puolet suomalaisista aloittaa laihiksen 🙂 Mut no panic, kyllä mä selviän!

Mutta sitten itse asiaan! Käväisin jouluna kotikonnuilla Pohjois-Karjalassa ja siinä samalla reissulla kävin morjenstamassa oman kylän isoja poikia! Jotain siellä Joensuussa tehdään oikein kun kaverit kasvaa poikkeuksellisen kookkaiksi poikkeuksellisen lyhyessä ajassa! Päätin ottaa näiden jätkien salaisuuksista selvää ja sovin treenit Ovaskaisen Mikon sekä Kotipohjan Pekan kanssa. Molemmat olivat kasvaneet viime näkemästä semmoisen rontti kymmenisen kiloa ja niin alkoi Vatasen poika näyttämään pystyyn kuihtuneelta rantakaislalta näiden parrujen vieressä!

Pekan kanssa oltiin jo aiemmin tutustuttu ja rautoja kolisteltu yhteistuumin mutta Mikko oli mulle uusi tuttavuus ja niinhän se Vatasen puntti alkoi täristä kun treeni ajankohta läheni. Istuskelin Joensuun keskustan Energyllä ja odottelin siinä aulassa Mikon saapumista, hetken päästään alkoi kuulumaan töminä ja noin 3 ihmisen levyinen köyryniska ujuttautui salin ovista poikittain sisään. Siinä vaiheessa mietin jo että mihinköhän sitä on tullut sekaannuttua ja näinköhän täältä ehin nahoin selviää pois edes. Kolmen ihmisen ja yhden leivinuunin kokoinen ukko otti hupun päästään, laski kuulokkeet kaulalle ja hymyssä suin esittäytyi Ovaskaisen Mikoksi.

SUSIRAJA2

Mikko taitaa olla sarjassamme kun ulkonäkö ei täsmää luonteeseen, eli vaikka ulospäin näyttäisi stereotypiseltä vakava naama kehonrakentajalta niin sieltä lihasmassan alta paljastui rennon lupsakka karjalais mies jolla ei jutut ollut tiukassa 🙂

Pelottavan ulkokuoren alla siis tosi mukava ja rento kaveri kuka huoli tämmöisenkin kynäniskan treenikaveriksi. Älkää siis ihmiset tuomitko ketään ennenkuin tutustutte!

Mutta ettei mene nyt yhtään herkemmäksi niin siirrytäämpä itse treenihommiin! Vuorossa oli selkätreeni ja sovittiin niin että mennään Mikon ja kumppanien treenirutiineilla kun itsellä oli tuolloin melkoinen sekaviikko menossa eikä yhtään treeniä oltu ennakkoon suunniteltu joten oli mukava edetä jonkun valmiin kaavan mukaan. Tehtiin semmoinen treeni mitä en ole ainakaan ihan heti itse tehnyt eli treenissä oli sekaisin isoilla painoilla repimistä sekä korkealla volyymilla suoritettuja sarjoja. Meitä oli kolme korstoa treenaamassa joten palautusajat välillä hieman karkasi ja tästä syystä itse treenin aikana en saanut mitään varsin hyvää tuntumaan selkään.

mikkjjuu

No sitten koitti seuraava päivä ja selkä oli kauttaaltaan niin kipeä että hädintuskin pystyin selällään edes makaamaan 😀 Taas tuli hyvä opetus siitä miten sitä vaihtelevasta treenistä huolimatta jumittuu omiin kaavoihin ja ei kuitenkaan osaa tehdä treeneistä riittävän vaihtelevia että saisi jatkuvasti tämmöisiä kipuja aikaiseksi 🙂 Kipu ei ole mikään maailman luotettavin mittari treenin tehokkuudesta mutta mä itse pidän sitä tunnetta tärkeänä, jos en saa lihasta araksi niin omasta mielestä olen epäonnistunut silloin treenissä. Tällä kertaa taisimme onnistua tavoitteessamme erinomaisesti, kiitos siitä susirajan karpaaseille!

Kiitos energylle hyvistä treeneistä!!
Kiitos energylle hyvistä treeneistä!!

Treeni taisi kutakuinkin mennä näin:

 • Ylhäältä veto koneessa 
 • T-kulmasoutu
 • Alatalja
 • Pullover
 • Maastaveto
 • Olan kohautus

Sarjoja ja toistomääriä ei voi enään muistaa mutta osassa oli niin isoa romua että sai nipinnapin kutosen ja osassa taas muutamalla pudotuksella höystettynä niin että toistomäärät nousi 20-30 väliin.

Susirajan miesten nopean kehityksen salaisuutta olin siis etsimässä ja sain siihen vastauksenkin! ”Lissee levyjä ja paljon hirven lihhoo!!!”

Laitetaan puheet pienemmälle ja volyymit isommalle, video pyörimään! Hä?

Facebook <– Tykkää

Youtube <– Tilaa

Kotisivut <– Tsekkaa

Instagramista löydätte nimellä @ptvatanen

PT Vatanen

Vuonna 1990 rakas äitini ponnisti minut ulos kohdustaan ja siitä lähtien olen ollut ihmisten harmina vähän sielä sun täällä. Kotoisin olen itärajalta, pienen pienestä kylästä nimeltään Tuupovaara. Asia johti toiseen ja toinen taas kolmanteen ja nykyään vaikutan etelä-suomessa. Vuonna -08 astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille ja sille tielle sitten jäinkin. Ensin se oli vain ajan kulutusta, sitten se muuttui harrastukseksi, siitä elämäntavaksi ja tänä päivän teen elantonikin salilla, aika kätevää.. :) Ystävieni painostuksesta lähti ajatus kisaamisesta, ja muutenhan sitä ei tule tehtyä ellei kovaan ääneen huutele kylillä. 2017 vuonna PT Vatanen seisoo pienen pienissä pikkuhousuissa muitten puolialastomien miehien kanssa vierekkäin kisalavalla, katsotaan kuinka käy! Joten pysyhhän kanavilla!

7 vastausta artikkeliin “Susiraja training camp osa 2”

 1. Kyllä sulla massaa kohillaan. Kynäniskaa nähnykkään muutaku päivä unissa.
  Eka hieman video epäilytti ,että jos liikaa k-18 matskua. Että viittikö sitä kattoa näin alku illasta.
  Kovasti on itekki viime vuosikin hoettu Ovaskan lissee levyjä, ja joku prkl…siinä on että toimii.

  Mittee sitä tyhjää, lissee levyjä 🙂

  • Massaa on mutta toistaiseksi vielä vähän väärässä muodossa, ajan kanssa hyvä tulloo! Joo lissää niitä levyjä vaan niin alkaa tapahtumaan!

 2. Hyvää settiä 🙂 Onko sulla asiakkaita monelta paikkakunnalta? Missä asuu ”kauimmainen” asiakas, jos ei nettivalmennusta oteta huomioon? 🙂

  • Kiitos 🙂 Asiakkaita tulee ympäri etelä-suomee mutta kauimmat taitaa tulla turusta ja tampereelta, hulluja tyyppejä 🙂

 
Tykkää jutusta