Toimiva valmennussuhde

Morjens ihmetyypit!

Aikani kuluksi ajattelin jos tässä kotosalla kalsarit jalassa muutamat rivit kirjoittelisin pehmeitä  niin saadaan vaadittu kävimäärä täyteen tänne blogiin niin Vatanen saapi taas rahaa rahkaan ja ruisleipään!

Mä olen pyörittänyt omaa PT yritystä nyt kolmatta vuotta, vielähän tämä homma on lapsen kengissä mutta on tässä jo jonkin verran kuitenkin tullut nähtyä ja ihmeteltyä. Ihmisiä tulee ja menee, osa jää mukaan ja osa häviää pieruna saharaan.

Tässä muutaman vuoden aikaan olen pistäny merkille että parhaat tulokset tehdään aina silloin kun yhteistyö on pitkä, silloin kun valvova silmä pysyy pitkään mukana. Pitkissä valmennussuhteissa asiakas oppii paljon mutta samalla myös valmentaja oppii paljon. Valmentaja oppii tuntemaan asiakkaan hyvin niin henkisesti kuin fyysisiltäkin ominaisuuksilta, tämä tuo apua kummasti valmennussuhteeseen ja ongelmanratkaisutilanteisiin. Kun valmentaja tuntee asiakkaan niin enään ei tarvitse arpoa vaan homma alkaa luonnistumaan koko ajan paremmin ja paremmin, vältytään turhilta vammoilta/rasituksilta/turhaantumisilta kun valmentaja tietää miten asiakkaan kroppa reagoi erillaisiin treenisysteemeihin, ravintokuvioihin yms.. Valmentaja oppii minkälaista elämää asiakas viettää ja rakentaa sen ympärille treenit ja ravintojutut, tai sitten pakottaa rakentamaan muun elämän sen treenin ja ravinnon ympärille 🙂

Valmentaja on tietoinen minkälaisia treeni/ravintosysteemejä on käytetty ja mikä niiden perimmäinen tarkoitus on, pidetään huoli siitä että kehitys on koko ajan nousujohteista ja fiksua.

Yasmin2.1
Tilausohjeet löytyy facebookista ”Personal Trainer Vatanen” M,L,XXL kokoja löytyy vielä! VAIN MIESTEN KOKOJA

Jos sulla on paska valmentaja niin toki vaihda nopeasti toiseen, jos sulla on hyvä valmentaja ja tulosta tulee niin pysyttäydy siinä jos sinne olet jo pohjan rakentanut. Tällä tapaa tulet mitä luultavimminkin saamaan parhaat tulokset aikaiseksi kun valmentajallasi on jo hyvä tietopankki sinusta. Toki vaihtelu virkistää ja sitäkin kannattaa tehdä mutta älä tee sitä 3kk välein 😉

Hyvää ei kannata vaihtaa pois!

Facebook <– Tykkää

Youtube <– Tilaa

Kotisivut <– Tsekkaa

PPS-Shop <– Tilaa roheiinit täältä

Instagramista löydätte nimellä @ptvatanen

pps_muskleforum_kesakuu_2015_1071x170px

PT Vatanen

Vuonna 1990 rakas äitini ponnisti minut ulos kohdustaan ja siitä lähtien olen ollut ihmisten harmina vähän sielä sun täällä. Kotoisin olen itärajalta, pienen pienestä kylästä nimeltään Tuupovaara. Asia johti toiseen ja toinen taas kolmanteen ja nykyään vaikutan etelä-suomessa. Vuonna -08 astuin ensimmäistä kertaa kuntosalille ja sille tielle sitten jäinkin. Ensin se oli vain ajan kulutusta, sitten se muuttui harrastukseksi, siitä elämäntavaksi ja tänä päivän teen elantonikin salilla, aika kätevää.. :) Ystävieni painostuksesta lähti ajatus kisaamisesta, ja muutenhan sitä ei tule tehtyä ellei kovaan ääneen huutele kylillä. 2017 vuonna PT Vatanen seisoo pienen pienissä pikkuhousuissa muitten puolialastomien miehien kanssa vierekkäin kisalavalla, katsotaan kuinka käy! Joten pysyhhän kanavilla!

10 vastausta artikkeliin “Toimiva valmennussuhde”

 1. Kuinka pitkä on Vatasen pisin valmennus suhde ja onko kyseinen henkilö vielä valmennettavanasi ? Silloin kun aloittelit treenaamista oliko sinulla ketään valmentajaa vai pyritkö itse löytämään tietoa ? Onko nykyinen valmentajasi ensimmäinen laatuaan ?

  • Mä olen ottanut ns. konsultointia ja yksittäisi ohjelmia Suonsivun Markulta ja Kujalan Killeltä aiemmin mutta nyt Matti on ensimmäinen valmentaja eli kaikki tehdään hänen ohjeilla ja valvovan silmän alla. Nyt reilu puolisen vuotta menty ja ainakin ensi vuosi jatketaan vielä mukana kun on se itse H hetki. Kun aloin reenaamaan niin olin täysin hukassa ensimmäiset kolme vuotta, en syönyt mitään ja reenasin aika puoli valoilla. Itse piti opetella kaikki kun yksikään kaveri ei salilla käynyt.

 2. Mitä mieltä zma lisäravinteesta ? Eli sinkki ja magnesium. Oletko käyttänyt tai käyttääkö valmennettavasi ? Heitänkö rahaa roskiin jos tilaan kyseistä 🙂

  • Et sä sillä lihaksia kasvata mutta jos tunnet tarvistevasi sitä niin käytä ihmeessä 🙂 Jos syöt monipuolisesti ja terveellisesti niin yleensä normaalista ruokavaliosta saa kaiken tarpeellisen, mutta on se ihan ok napsia vähän extraa pilleri muodossa niin eipä jää vajaaksi ainakaan.

 3. Moi!

  Sellainen kysymys olisi, että olen massakuurilla ja yritän syödä n. 4000kcal.
  Lämpimänä ruokana syön kanaa ja täysjyvä riisiä, mutta meinaa olla vaikeaa syödä isoja aterioita kun on niin kuivaa tavaraa.
  Sitten taas jauheliha (10%) ja täysjyvä spaghetti menee helposti alas vaikka kuinka isoja annoksia söisi. Eli kysymykseni olisi että onko se ihan sama kumpaa syö, kanaa vai jauhelihaa?

  Dieetillä olen kanaa syönyt sillä siinä on vähemmän rasvaa.

  Kiitos etukäteen jo vastauksesta!
  Olen jo vuoden seuraillut sun touhuja sivusta ja hyvältä näyttää!

  • Lopputulokseen ei tule olemaan mitään vaikutusta kumpaa noista syöt, tärkeintä on että syöt riittävästi 🙂 Kiva kun jaksat seurailla, pysy jatkossakin mukana! 🙂

 4. Moi! Jos saa kysästä, niin onko se aivan sama kumpaa syö lämpimällä aterialla: Kanaa ja täyjsjyväriisiä vai jauhelihaa ja täysjyvä spaghettia. Kana on vain niin paljon vaikeampaa syödä kun on niin kuivaa. Olen siis massakuurilla, syön n.4000 kcal päivässä. Dieetillä pääasiassa syön kanaa ja riisiä, sillä kanassa on vähemmän rasvaa.
  Jottei ihan OT:ksi mene niin kuinka kannattavaa mielestäsi on ottaa valmennusta mukaan jos on vakavissaan salillakäymisen suhteen?
  Vuoden olen käynyt, tai siis yhteensä 2-3 vuotta mutta vuoden vakavissani. Aloitin 68 kiloisena vuosi sitten ja nyt 85kg ja rasvaprosentti siinä 10% kieppeillä. Tuntuu että paremminkin voisi tulosta tulla, ja siksi valmennus kiinnostaa!

  • Ensimmäiseen kysymykseen taisinkin jo vastata mutta jälkimmäiseen sanon että jos homma on 100% hanskassa, motivaatio korkealla ja tulosta tulee hyvään tahtiin niin miksi sitten valmentajaa hankkimaan. Mä hankin valmentajan että saisin uutta intoa tekemiseen, mukava noudattaa toisen tekemiä ohjelmia. Ensi vuoden kisadiettiä varten toki sitten valmentaja läsnäolo on hyvä kun itse sitä en ole koskaan tehnyt. Kyllä valmentaja yleensä antaa se yhden pykälän lisää vauhtia hommaan 🙂

 5. Huomenta! Sun postauksista tulee joka kerta niin hyvälle tuulelle. Ensimmäiset rivit tai ensimmäiset sanat ”PT Vatanen tässä terve”, saa hervottoman hepulikohtauksen aikaan 😀 . Huvitti myös tuo kalsarit jalassa kirjoittelu ja edellisessä ilman paitaa, pidä nyt kuitenkin toinen vaatekappale päällä 😀 😀 😀

  Hyvä blogi, hauskat jutut.
  Mukavaa kesää:)

  Annika

  • Kiva kun jaksat kommentoida, se antaa puhtia mulle kirjoitella jatkossakin 🙂 Ens kerralla kirjoittelen alasti niin saadaan lisää juonteenkäänteitä kirjoittelu asustukseen 🙂

   Oikeen mukavaa kesää myös sinne!

 
Tykkää jutusta